Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Gull til John Deeres EAutopowr

Har utvikla verdens første, elektromekaniske traktortransmisjon!

I den nye elektromekaniske girkassa er hydrauikk erstatta med elektrisk kraft. (Foto: Produsenten)
I den nye elektromekaniske girkassa er hydrauikk erstatta med elektrisk kraft. (Foto: Produsenten)

Trinnløse girkasser er et kjent fenomen i dagens traktorverden. Fendt innførte allerede i 1995 en ny æra innen landbrukstraktorens fleksibilitet og kjørekomfort med sin Vario-transmisjon. John Deere lanserte sitt eget hydrostatisk-mekaniske alternativ, AutoPowr i 2001, men drar nå konseptet inn i en ny verden; hydraulikk erstattes med elektrisk kraft!

Skapelsen har fått navnet EAutoPower, og vil være tilgjengelige i den nye John Deere 8R-serien. Løsningen har åpenbart vakt stor interesse i bransjen, og krones med Agritechnica 2019s eneste gullmedalje.

Annonse

Sløyfer hydrostaten

Den tekniske endringa er at hydrostatenheten i kassa nå er erstatta fullt og helt med to elektrisk opererte aktuatorer. Fordelen med systemet er at de ikke bare kan overføre motorkrafta ut på hjula, men også omforme reservene til strøm. EAutoPower skal kunne gi opp til 100 kW strøm, til eksternt forbruk. Dette er selvsagt langt mer enn hva lysutstyr og elektronikk på traktoren krever, hvilket åpner nye muligheter for elektrifisering av redskapsdrifta. For å demonstrere fordelen, er det av Joskin utvikla en gjødselspreder der akslene i vogna er elektrisk drevet.

Høyere virkningsgrad

For traktoren i seg selv, skal resultatet være høyere gjennomføringskraft i gjennom drivverket og reduserte vedlikeholdskostnader. I tillegg kan overskuddsstrømmen som oppstår på visse driftspunkter "tappes" når du bruker elektrisk kraft til eksterne elektriske komponenter, noe som forbedrer den generelle effektiviteten ytterligere.

Neste artikkel

MF leverte flest traktorer i juni