Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Godt traktorsalg på Agroteknikk

Flere av traktor-selskapene melder om oppnådde mål og god stemning.

Agroteknikks tredje og nest siste dag går mot slutten, og i ettermiddag har vi tatt en prat med representanter for noen av de største traktormerkene. Ekstremtørka som ramma store deler av landet har vært et hett diskusjonstema dette året, og ikke minst har det vært knytta stor spenning til hvordan dette ville påvirke salget av traktorer og redskaper. Det ser imidlertid ut til at de pessimistiske antagelsene kan bli gjort til skamme. Jevnt over meldes det om god og positiv stemning, samt en fortsatt vilje til investering blant messas besøkende.

Fornøyde hos Eikmaskin

Salgssjef for Massey Ferguson hos Eikmaskin, Gard Molvig, forteller at det så langt er solgt 25 traktorer av hans merke, i tillegg til tre treskere og to teleskoplastere. Det sier han seg så langt fornøyd med.

– Vi har et mål om å nå det samme antallet solgte traktorer som vi hadde i 2015, da endte vi på 34 Massey Ferguson-er, sier Molvig.

Eikmaskins to andre traktormerker, Fendt og Valtra, har ifølge samme mann solgt i underkant av 20 traktorer hver under messa.

Molvig forteller at torsdag og fredag er gode dager for salg, mens lørdag preges en del av mye folk, og mange barn og unge som vil prøvesitte maskiner.

– De fleste som har bestemt seg for å handle kommer på torsdag, også er det som regel en del som har måttet tenke seg om litt som kommer tilbake og handler på søndag, forklarer han.

Dermed er det ifølge Molvig fortsatt muligheter for å dra iland flere avtaler, det er tross alt en hel messedag igjen.

Målet nådd hos de grønne og gule

Hos Felleskjøpet treffer vi Tore Glærum, som er produktsjef for John Deeres traktorer. Felleskjøpet har tidligere røpet at de hadde som mål å selge 60 traktorer på messa, og uten å ville røpe et eksakt tall kan Glærum fortelle at målet allerede er passert lørdag ettermiddag.

Annonse
Målet nådd: Tore Glærum og kollegaene i Felleskjøpet har kunnet ringe med bjella på sin stand over 60 ganger disse tre dagene. Det sier de seg godt fornøyde med. Foto: Trond Martin Wiersholm
Målet nådd: Tore Glærum og kollegaene i Felleskjøpet har kunnet ringe med bjella på sin stand over 60 ganger disse tre dagene. Det sier de seg godt fornøyde med. Foto: Trond Martin Wiersholm

På et podie på FK-standen står John Deere-modellen 6155R utstilt. Denne serien kan nå leveres med det populære armlenet CommandPro, som fra før kun har vært tilgjengelig på større modeller. På serien under, som har betegnelsen 5R, avslørte Felleskjøpet nylig at man fra 2019 kan bestille mer ekstrautstyr enn før, blant annet kan traktoren nå leveres klargjort for autostyring og Isobus. Disse er det allerede flere som har signert kontrakt på, enda traktorene nok ikke blir klare for levering før til sommeren.

God respons på nyhetene

På A-K Maskiners stand får vi såvidt huka tak i Kenth Joar Fjeldset, produktspesialist på New Holland. Han nærmest løper mellom kunder, selgere og nysgjerrige messegjester, som ønsker informasjon om de blå traktorene.

– Vi har hatt stor etterspørsel på nyhetene, blant annet på T6 DynamicCommand, sier en fornøyd Fjeldset.

Akkurat hvor mange traktorer det er inngått avtale om under Agroteknikks første tre dager vil han ikke ut med, men han kan røpe såpass at A-K har nådd sin målsetning for messa. I tillegg til de kontraktene som er signert på Lillestrøm denne langhelga, vil det ifølge Fjeldset også komme flere salg de nærmeste dagene og ukene, som en følge av messa.

– Det er en del som skal følges opp til uka, så der kommer det nok også noen salg, forklarer han.

Neste artikkel

Stortraktoren – fra 50 til 500 hk