Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Godt oppmøte på John Deere-feiring

Felleskjøpet bød på traktorutstilling, kake og utlodning.

John Deeres hundreårsjubileum ble markert på Felleskjøpets maskinavdelinger landet rundt på onsdag. Traktor var til stede på Felleskjøpets avdeling på Hamar i anledning jubileet. Der var det servering av kaffe og kake med John Deere-motiv, og utstilling av diverse John Deere-traktorer.

Fornøyde med salget

Tore Glærum, som er produktsjef for John Deere-traktorer hos Felleskjøpet, var også tilstede på Hamar. Han kunne blant annet fortelle om Felleskjøpets “førstemann til mølla”-tilbud, der de 20 første som signerte kontrakt på en John Deere i 6R-serien, fikk med en Starfire GPS-antenne på kjøpet. Da Traktor tok kontakt med Glærum dagen etter feiringen, hadde han følgende kommentar til salget:

– Vi går ikke ut med eksakt antall solgte traktorer, men vi er godt fornøyd med antallet som ble solgt, og med responsen på Starfire-tilbudet.

Også når det gjelder responsen på selve arrangementet sier Glærum og kollegaene hos Felleskjøpet seg fornøyde.

– Vi har fått tilbakemeldinger fra våre maskinavdelinger om godt oppmøte og god stemning på samtlige arrangement, forteller en fornøyd produktsjef.

– På en slik dag er vi ekstra stolte av å være John Deere-forhandler, legger han til.

Glad trio: Produktsjef Tore Glærum, her flankert av selgerne Kim Mangerud (t.v.) og Ingar Oddsæter (t.h) ved FK Hamar, var godt fornøyd med dagen. Foto: Trond Martin Wiersholm

Loddet ut 9X

En av dem som tok turen til Felleskjøpet Hamar denne dagen var Haakon Jølstad. Han er eier av to traktorer fra John Deere, en 6630 og en 6930, samt en 9540 skurtresker. Jølstad var en av de mange som benyttet muligheten til å være med i trekningen av en liten utgave av en enorm traktor. En lekeutgave av John Deeres til nå største serieproduserte traktor, den leddstyrte 9620RX, var nemlig til utloddning blant gjestene.

Annonse
Loddtrekning: Haakon Jølstad var en av mange som prøvde lykken på å vinne en lekeutgave av en John Deere 9620RX. Jølstad er også eier av to (litt mindre) John Deere-traktorer selv.

Den eldre garde

Sammen med skinnende eksemplarer av det nyeste John Deere har å by på av traktorer, stod også en flott modell fra en helt annen tid. FK Hamar hadde i anledning jubileet fått låne en John Deere 60. Mattis Dæhlin, som eier veteranen, var også en av gjestene under feiringen. Han kunne fortelle Traktor at John Deere 60 var bygget som en radkultur-traktor, og at det er grunnen til den spesielle plasseringa av framhjula på denne modellen. Dæhlin kjøpte traktoren på første halvdel av 70-tallet.

– Jeg reiste for å kjøpe den, for jeg trodde den var mindre. Da jeg kom fram syntes jeg den var alt for stor, så jeg ville ikke kjøpe den. Da tilbød selgeren meg å få den for 400 kroner, så da ble det handel likevel, forteller han.

Traktoren er en 1953-modell, og ble trolig importert til Norge av selskapet Pay & Brinck, som i dag heter Pon, og nok er best kjent som importør av Cat anleggsmaskiner.

Dæhlin forteller at han gjorde en enkel oppussing av traktoren for noen år siden, og at den går fint. Clutchen skal imidlertid byttes snart, men ellers er traktoren fullt fungerende.

Mattis Dæhlin kjøpte denne John Deere 60-en for fire hundre kroner på starten av 70-tallet. Traktoren er en 1953-modell, og er bygget for å kjøre i radkulturer. Foto: Trond Martin Wiersholm

Neste artikkel

Gjermund Tømte til Dataväxt