Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Fendt 1000 nummer tusen på vei til Canada

Fendt 1038 Vario-en skal leveres til melkebruk i Ontario.

Alle ombord: Den tusende Fendt 1000 på vei ombord i skipet som skal ta den fra Hamburg til Baltimore. Foto: Fendt/Agco

Rett før jul, nærmere bestemt 20. desember 2017, rullet det tusende eksemplaret av Fendts 1000-serie ut av produksjonslinja i Marktoberdorf. Den 380 hestekrefter sterke 1038 Vario-en er bestilt gjennom den canadiske forhandleren Maple Farm Service Inc. i Ontario. Kundene er Jeremy og Herman Terpstra, som driver et stort melkebruk.

For stordrift

Fendt startet produksjonen av 1000-serien, der den drøyt 500 hestekrefter sterke 1050 er toppmodellen, høsten 2016. Traktorserien ble utviklet spesielt med tanke på storskala-landbruk, og har et effektspenn fra 380 til 517 hestekrefter.

Annonse
På rekke og rad: Fendt 1000 nummer tusen har fått et helt eget merke i frontruta. Her er den fotografert mens den venter på å kjøre ombord på skipet som skal ta den til USA. Foto: Fendt/Agco

Reiser via USA

Agco, som er morselskapet til blant andre Fendt, har publisert flere oppdateringer fra den gromme traktorens ferd fra Tyskland til Canada på sin Facebook-side. I skrivende stund er siste oppdatering datert 26. januar, og viser traktoren på vei ombord i et frakteskip på havna i Hamburg. Seilasen skal gå til Baltimore i staten Maryland i USA. Hvordan ferden går videre derfra, vites ikke, men trolig vil det komme flere oppdateringer fra Agco innen beistet ankommer sitt bestemmelsessted en gang i slutten av februar.

Neste artikkel

Martin (18) var raskest på Agroteknikk