Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Felleskjøpet og Orkel skiller lag

– Samarbeid om tilhengersalget avsluttes

Felleskjøpet har siden 2013, innehatt rettighetene for salg av Orkel tilhengere. Det er nå kunngjort at avtalen er sagt opp. (Foto: Felleskjøpet)
Felleskjøpet har siden 2013, innehatt rettighetene for salg av Orkel tilhengere. Det er nå kunngjort at avtalen er sagt opp. (Foto: Felleskjøpet)

Felleskjøpet har de siste seks årene hatt en avtale på enerett til salg av tilhengere fra den tradisjonsrike, norske redskapsprodusenten, Orkel. Det ble fredag den 21. juni besluttet at samarbeidet opphører.

- I 2013 kjøpte Felleskjøpet rettighetene til å selge Orkel-tilhengere. Avtalen var at vi skulle selge og videreutvikle produktet, mens Orkel skulle produsere hengerne. Vi sa opp avtalen fordi vi ikke klarte å videreutvikle produktet i den retningen vi ønsket, sier Frode Dahl, direktør maskin i Felleskjøpet Agri.

Service og delelager

Felleskjøpet vil fortsette å selge Orkel-tilhengere så langt eksisterende lager rekker. Kunder som har kjøpt hengere fra Orkel, loves fortsatt service og tilgang til reservedeler på Felleskjøpets verksteder. FK jobber nå med avtaler inn mot andre leverandører som kan levere produkter som kan møte fremtidens transportbehov i landbruket.

- Det vil fortsatt være behov for allround-tilhengere, men behovene hos bonden har endret seg noe de senere årene. Kundene ønsker i økende grad hengere til mer spesifikke formål og dette setter nye krav til leverandørene. Dette blir avgjørende for oss når vi skal finne nye leverandører og vi har som mål å vokse i dette markedet de neste årene, sier kategori- og markedssjef Hans Petter Eik i Felleskjøpet.

Felleskjøpet vil selge Orkel-tilhengere det neste året, og fra juli 2020 vil Orkel ta over alt salg selv.

Neste artikkel

New Holland inntar igjen tronen i Danmark