Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Felleskjøpet investerer i svensk teknologiselskap

Skal utvikle ny teknologi og tjenester for nordisk landbruk

Felleskjøpet Agri kjøper 12 prosent av det svenske teknologiselskapet Dataväxt, som fra før har Lantmännen som hovedaksjonær. Ifølge en pressemelding fra selskapene skal samarbeidet sikre innovasjon og ny teknologi, som skaper verdi for den nordiske bonden.

– Felleskjøpet Agri, Lantmännen og Dataväxt skal sammen jobbe for en økt digitalisering i landbruket som igjen gir økt produktivitet og lønnsomhet både i det norske og svenske landbruket. I klartekst skal teknologisamarbeidet være med på å bedre avlingen til de nordiske bøndene, noe som igjen gir dem bedre økonomi. Effektiv produksjon betyr en mer bærekraftig produksjon, noe som er viktig når jordas matressurser er under press, sier utviklingssjef for landbruk i Felleskjøpet, Bjarne Holm, ifølge ifølge pressemeldingen.

– Lantmännen, Felleskjøpet Agri og Dataväxt ligger alle i forkant med digitale landbruksprodukter, men selskapenes fokus har vært rettet mot ulike områder i næringen. Det gjør at vi kompletterer hverandre godt og kan dra nytte av hverandres erfaringer, sier Carin Ritter, strategisk utvikler hos Lantmännen.

Annonse

De første nye Dataväxt-tjenestene og -produktene vil lanseres i det norske markedet allerede i høst, og Felleskjøpet Agri og Lantmännen er i gang med samarbeidet rundt nye løsninger.

Ifølge pressemeldingen vil Felleskjøpets eksisterende digitale tjeneste “Min gård” videreføres, og bli sentral i utviklingen her til lands. De nye systemene som skal utvikles vil også være mulige å bruke i kombinasjon med allerede eksisterende løsninger fra for eksempel John Deere.

Neste artikkel

John Deere oppgraderer kompakttraktorene