Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Felleskjøpet gjør alvor av bruktsalget

Åpner eget salgssenter for brukte traktorer på Kløfta.

Det nærmer seg åpningen av Felleskjøpets bruktsenteret på Kløfta. Blir det vellykket, kan det bli bruktsentre i andre deler av landet også. Foto: Felleskjøpet
Det nærmer seg åpningen av Felleskjøpets bruktsenteret på Kløfta. Blir det vellykket, kan det bli bruktsentre i andre deler av landet også. Foto: Felleskjøpet

En titt innom Finn.no viser at det finnes mange godbiter i bruktmarkedet for traktor og redskap. Felleskjøpet setter nå inn støtet for å sikre kunden en ryddig og sikker handel av brukte maskiner.

Profesjonaliserer salget

Felleskjøpet fikk ved årsskiftet sin egen salgssjef for brukt utstyr ved avdelingen på Kløfta.

- Hittil har bruktsalget ofte blitt nedprioritert og tatt lang tid. Derfor ønsker vi nå å gjøre det profesjonelt og har fått en dedikert og erfaren ressurs som salgssjef. I tillegg ønsker vi at det å kjøpe brukt skal bli en god kundeopplevelse, forteller Tor Helge Uglum, nasjonal salgssjef brukt i Felleskjøpet.

Prøveordning

Ordningen er i første omgang et prøveprosjekt som er tenkt å omfatte bruktomsetningen for FK-avdelinger i Akershus og Østfold.

-Om dette går bra blir det et eget bruktsenter på Kløfta, som ikke skal ligge så langt fra butikken vår. Det er også muligheter for at vi oppretter bruktsenter andre steder i landet, som for eksempel i Trøndelag eller på Vestlandet, fortsetter Uglum.

Annonse
Foto: Iver Gamme
Foto: Iver Gamme

Stort potensiale

Felleskjøpet blir gjennom ordningen, landbrukets første aktør med en såvidt profesjonalisert omsetning av brukte traktorer og maskiner. Tilsvarende sentre for salg av brukt utstyr er pr. i dag utbredt i anleggsbransjen.

Uglum forteller at det er et godt marked for brukte traktorer og maskiner. Dette gir tro på at tiltaket vil slå an.

-De som har mindre gårder eller har mindre entreprenørselskap velger ofte å kjøpe brukt istedenfor flunkende nytt. Maskinene blir tatt inn på sin lokale avdeling. Der blir det gjort nødvendig vedlikeholdsarbeid på maskinen før den blir flyttet til bruktsenteret på Kløfta.

Offisiell åpning 27.mars

Redskapen og maskinene som selges brukt blir også lagt ut på finn.no. Bruktsenteret på Kløfta er allerede godt i gang med et stort utvalg av maskiner og redskaper. Den offisielle åpningen går av stabelen om vel tre uker, 27. mars 2019.

Neste artikkel

Nedgang også i Irland