Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Fastrac tilgjengelig for nye generasjoner

Kan nå levere 50 km/t-utgave, tilpasset norsk regelverk.

Begge serier i 50: Både 8000-serien og 4000-serien til JCB blir tilgjengelige med maksimal hastighet på 50 km/t. Foto: Produsenten
Begge serier i 50: Både 8000-serien og 4000-serien til JCB blir tilgjengelige med maksimal hastighet på 50 km/t. Foto: Produsenten

For mange yngre traktorsjåfører, inkludert undertegnede, har det å eie eller kjøre en JCB Fastrac bare vært en fjern drøm. Med den høye konstruktive hastigheten de engelske traktorene tilbyr, må mange av oss investere i vogntog-sertifikat for å kunne føre disse lovlig. Dette har JCBs norske importør, Rosendal Maskin, nå tatt på alvor, og snart blir Fastrac tilgjengelig i 50 km/t-versjon.

Særnorsk regelverk

Men hvorfor kunne man ikke bare nedregistrert en 60- eller 70-km/t-modell til en maksimal konstruktiv hastighet på 50 km/t? Vi stilte spørsmålet til Øystein Baraas, salgsansvarlig for Fastrac hos Rosendal Maskin.

Svaret er at det norske regelverket, med en egen hastighetsklasse på 50 km/t, er helt spesielt for Norge. Det fører til at dersom en Fastrac skulle vært nedregistrert fra den opprinnelige konstruktive hastigheten på 60 eller 70 km/t, måtte den vært satt ned til 40 km/t.

Nå kan imidlertid JCB levere fabrikksgodkjenning tilpasset det norske regelverket, som gjør det mulig å registrere Fastrac med hastighet 50 km/t.

Positive tilbakemeldinger

Baraas forteller at de allerede har hørt fra potensielle kunder, som er fornøyde med grepet Rosendal har gjort.

– Vi har fått positive tilbakemeldinger etter at dette ble kjent, sier han.

– Denne muligheten vil også bidra til økt sikkerhet for yngre sjåfører, legger han til.

Samtidig med den gode hastighets-nyheten lanserer Rosendal også en ny utstyrspakke til Fastrac, kalt “Nordic Edition”. Den inneholder blant annet LED kjøre-, arbeids-, og brøytelys, GPS-klargjøring fra fabrikk, hurtigstyring, oppvarmede ruter og skinnsete.

Fastrac i 50 km/t-versjon er klar for bestilling, og har en leveringstid på cirka 1,5 måned.

Neste artikkel

Et Icon er født