Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dette kan du lese om i Traktor nr. 6

Årets siste utgave i salg denne uka.

Denne uka kommer årets siste utgave av Magasinet Traktor for salg i bladkiosker over hele landet, og abonnentene skal allerede ha fått bladet i postkassa. Her får du en liten smakebit på noe av det du kan lese om i Traktor nr. 6.

Prøvekjørt: Fendt 939 Vario

Inntil Fendt starta produksjonen av 1000-serien for drøyt to år siden, var modellen 939 selve flaggskipet i den tyske produsentens traktorutvalg. Vi har vært med Øyvind Ruud Furu, som er sjåfør på Bjørn Furus nyeste 939, og hørt hva han synes om gromgutten i 900-serien.

Entreprenøren: Oskar Støre

For Oskar Støre er ikke traktoren bare en arbeidsplass. Både den og redskapen som henger på skal helst ha noen spesielle detaljer. Blant annet fikk han Orkel til å endre designet på rundballepressa han hadde bestilt, og på såmaskina har han egenhendig bygd på ei kran til fylling av gjødsel og såkorn.

Foto: privat

Monster: Challenger MT765C og Kverneland onlandplog

Traktor besøkte Gunnar Lunder sist i våronna i 2016, da han nettopp hadde tatt sin nyinnkjøpte beltetraktor i bruk. Den gang hadde den oppgaven med å dra bondens 6-meters såmaskin av typen Väderstad Spirit. Han fortalte den gangen at planen på sikt var å investere i en onland-plog, slik at beltetraktoren også kunne brukes til den oppgaven. Nå er plogen på plass, og vi tok turen til Auli for å se ekvipasjen i aksjon.

Kule konsepter: International Harvester 2+2

IH overraska mange da de i 1978 rulla ut sin nye 2+2-serie. En traktorserie med et nytt og usedvanlig design. Et enormt langt panser, bakmontert førerhus, rammestyring og permanent firehjulsdrift var noen av momentene som gjorde traktoren så spesiell. I Traktor nr. 6 kan du lese mer om hvordan serien ble mottatt, og om hvilke utviklingsskritt som ble tatt.

Annonse
Foto: Marcus Pasveer

Veteranen: Ford 7000 - prisbelønt prakteksemplar

Harald Vegos Ford 7000 kom til gards som en ren arbeidsmaskin, og endte karrieren parkert på låven. Nå har traktoren fått nytt liv, og blitt belønnet med priser på utstilling i England. Les historien om hvordan den slitne sprøytetraktoren ble brakt tilbake til fordums prakt, og om hvordan den endte opp på traktorutstilling så langt hjemmefra.

Foto: Trond Martin Wiersholm

Historien bak: Orkel - fra traller til rundballesuksess

Det er et langt spenn mellom håndlagde melketraller og høyteknologiske rundballepresser - både i tid, teknologi og ambisjoner. Ikke desto mindre; et lite sveiseverksted i Bygda Fannrem tok spranget fra leketøy for trøndere, til store maskiner for det globale markedet. I denne utgaven av Traktor kan du lese om Orkels 70-årige historie.

Foto: Orkel

Mekketips: Tredjefunksjon på stramt budsjett

En tredje hydraulikkfunsjon på frontlasteren kan være kjekt, men ikke alle har dette. I denne utgavens Mekketips viser vi deg hvordan du rimelig og enkelt kan bygge dette selv.

Bestill abonnement

I tillegg til alt dette finner du som vanlig også bransjenyheter og leserbilder i Traktor. Denne gangen har vi også med et godt tips til deg som synes det er vanskelig å se pallegaffelen på frontlasteren.

Ønsker du å få Traktor rett hjem i postkassa ei uke før bladet kommer for salg i kiosken? Da bør du bli abonnent, og få de neste 3, 6 eller 12 utgavene rett hjem. Mer informasjon om abonnementspriser, og mulighet for bestilling, finner du her.

Neste artikkel

VIDEO: Claas ønsker velkommen til Grascamp 2019!