Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dette kan du lese om i Traktor nr. 3

Årets tredje utgave er ute nå

Denne uka dumper årets tredje utgave av Magasinet Traktor ned i postkassene til abonnentene, og neste uke finner du bladet i bladkiosker over hele landet. Her får du en liten smakebit på noe av det du kan lese om i Traktor nr. 3 2020.

Bransjefolk: Bjørn Rygg

Hvordan kunne 19 dekar med jord, 
skape drømmer og visjoner som siden ble omsatt til en mangfoldig industri med over 1 000 ansatte? Vi har blitt bedre kjent med landbruksmekanikeren fra Randaberg, som i dag regnes som maskinbransjens mest framoverlente mann!

Prøvekjørt: New Holland T5 AutoCommand

Nye New Holland T5 AutoCommand skal være traktoren som forener de større serienes teknikk og komfort, med de mer kompakte maski­n­enes smidighet. Viktigst av alt er selvsagt den trinnløse transmisjonen, men den blå fra CNH har arva langt mer fra storebrødrene enn som så.

Vi testa den nye norgesmodellen i våronna!

Traktorskolen: Eierskifte

Ei salgsmelding på papir er ikke lenger godt nok for å omregistrere traktoren over på ny eier. I Traktorskolen gir vi deg noen enkle råd for å unngå å havne i uføret ved kjøp og salg av registreringspliktige kjøretøyer.

Veteranen: Massey Ferguson 3080 med kun 123 timer!

Hos TS Museet i Sandnes finnes det ei perle av en traktor, som trolig er den eneste i sitt slag i verden. For hvor mange andre eier en 31 år gammel Massey Ferguson 3080, med kun 123 timer på telleverket? 
Vi har gravd i historien bak den unike klassikeren!

Annonse

Monster: Slangemonter i størrelse XL

Med 530 hestekrefter og en 2 500 meter lang slange sprer Pieter van der Linde vanvittige 2 300 kubikkmeter husdyrgjødsel på kun én dag. Vi har sett nærmere på den sjølbygde kjempen av en spesialmaskin.

Historien bak: Først med traktorgravere

Vi nordmenn var først i Europa til å ta i bruk hydrauliske traktorgravere. I år 
er det 70 år siden de første amerikanske graverne ble tatt inn til Norge. Tidlig import la grunnlaget for en rekke norske produsenter. Vi gir deg hele historien bak pionertida for traktorgraveren.

Veteran: Ford 9NAN

For det utrente øyet ser den mer enn 80 år gamle Ford 9N, mest ut som 
legedariske Ferguson TE-20, bedre kjent som Gråtassen. Men klenodiet i Nils 
W. Fyrands eie, er en langt mer sjelden godbit enn som så.

Vi ble med på våronn med den ikoniske doningen!

Historien bak: Fra striesekk til sofakomfort del 1

Mye har skjedd fra den gang traktorføreren måtte ta til takke med et iskaldt slåmaskinsete, i beste fall polstra med en striesekk, og fram til dagens hotellkomfort i ei mer eller mindre lydtett førerhytte. Vi gir deg historien bak utviklinga av traktorhytta for norske små- og storselgere i første epoke fra 1950 til 1980.

Bestill abonnement

I tillegg til alt dette finner du også lærerike mekketips om hvordan du restaurerer gammeltraktoren i ekspressfart, eller beholder den orginale patinaen best mulig. I utgavens entreprenørspalte har vi truffet John Magne Øgreid, som på tross av en alder på bare 23 år, allerede har to ansatte og en rekke maskiner i sving. I Gammelt og Nytt blir vi bedre kjent med Gudleik Leir og hans 1971-modell Ford 4000 som ennå tjener som trofast hovedtraktor på gården. Som alltid får du også nyheter fra traktorverdenen, lesernes bilder, og selvsagt Modellnytt.

Ønsker du å få Traktor rett hjem i postkassa ei uke før bladet kommer for salg i kiosken? Da bør du bli abonnent, og få de neste 3, 6 eller 12 utgavene rett hjem. Informasjon om priser og knapp for bestilling finner i menyen oppe til venstre.

Neste artikkel

En teknologiens tidsmaskin