Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dette kan du lese om i Traktor nr. 1

Årets første utgave er ute nå.

Denne uka dumper årets første utgave av Magasinet Traktor ned i postkassene til abonnentene, og neste uke finner du bladet i bladkiosker over hele landet. Her får du en liten smakebit på noe av det du kan lese om i Traktor nr. 1 2019.

Prøvekjørt: Claas Axion 960 Cmatic

Ser man bort fra den meget spesielle Xerion-serien er Axion 960 Claas’ største traktormodell. Når et splitter nytt eksemplar av denne modellen sto klar til prøvekjøring, lot ikke vi i Traktor-redaksjonen muligheten gå fra oss.

For å få testa den store traktoren skikkelig besøkte vi Pihl AS, som har milevis med fjellveier å brøyte. Der fikk Axion kjørt seg med en GMI diagonalplog i fronten.

Entreprenøren: Stig Løkken

Da Traktor besøkte Stig i fjor vinter, fortalte han at drømmetraktoren hans var en Case IH Optum med vendbar førerplass. Entreprenøren visste kanskje allerede den gang at drømmen var innen rekkevidde, for ny traktor er på plass, og frontfreseren har nå tatt plass i bakenden av traktoren.

I bladet kan du lese mer om hvorfor Stig ønska seg dette, og se bilder av ekvipasjen i aksjon.

Foto: Trond Martin Wiersholm
Foto: Trond Martin Wiersholm

Prøvekjørt: Antonio Carraro Tony 10900 TR

Lier Traktor har eksistert i over 35 år, og har vært forhandler for både David Brown og Deutz-Fahr. De siste 18 åra er et italienske Antonio Carraro som har vært i fokus, og i vinter leverte de det første eksemplaret av modellen Tony 10900 TR i Skandinavia.

Men den nye traktoren sto på Lier Traktors verksted i Drammen, i påvente av å bli sendt til sin nye eier i Odda, benyttet Traktor muligheten til en liten gjennomgang og kort prøvekjøring.

Veteranen: Muir-Hill 111

For fire år siden kjøpte Bjarne og Erling Reinfjord seg en Muir-Hill 111 med Rådahlshjul. Etter tre og et halvt år i deler ble traktoren satt tilbake i grøftegraving denne sommeren, og far og sønn Reinfjord rakk 40 dekar før vinteren satte inn.

Annonse

I bladet får du se bilder både fra oppussinga, og fra den første grøftejobben med nyrestaurert traktor. Du får også lese om Rådahlshjulet, som har opprinnelse kun noen kilometer fra Reinfjords gård.

Foto: privat
Foto: privat

Monster: Versatile 875

På åttitallet ble denne traktoren i salgsbrosjyrer omtalt som meget robust og slitesterk. Nesten fire tiår senere har traktoren bevist at produsenten ikke farte med tomme ord.

I Traktor nr. 1 får du se et eksemplar som fortsatt gjør en viktig jobb på en gård i California. Det rustikke monsteret har som oppgave å pløye opp og tette igjen vanningskanaler i det tørre landskapet.

Foto: Marcus Pasveer
Foto: Marcus Pasveer

Historien bak: Tokvam

I 1958 etablerte Kristian Tokvam ei typisk bygdesmie, og året etter introduserte han sin første snøfreser for traktor. I denne utgavens “Historien bak” får du historien om Tokvams verksted, som i 2019 kan de tilbake på 60 år med produksjon av snøryddingsutstyr.

Mekketips: Få skikk på bremsesystemet

I denne utgavens “Mekketips” demonstrerer vi vedlikehold av traktorens “utvendige” bremsesystem. Vi viser deg hvordan bremsene luftes, hvordan du overhaler en utett bremseservo, og hvordan du får skikk på håndbrekket.

Bestill abonnement

I tillegg til alt dette finner du også historien bak Fords TW-serie, og i Traktorskolen har vi besøkt Caterpillar-forhandleren Pon, som gjennom oljeanalyse blant annet kan forutse gryende havarier. Som vanlig får du også nyheter fra traktorverdenen, lesernes bilder, og spennende kuriosa i Gammelt og Nytt.

Ønsker du å få Traktor rett hjem i postkassa ei uke før bladet kommer for salg i kiosken? Da bør du bli abonnent, og få de neste 3, 6 eller 12 utgavene rett hjem. Mer informasjon om abonnementspriser, og mulighet for bestilling, finner du her.

Neste artikkel

Tokvam overtar Ilsbo krattknusere