Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dette kan du lese om i nyeste utgave av Traktor

- Årets tredje utgave i løssalg nå

Årets tredje utgave av Magasinet Traktor har forlengst dumpa ned i postkassa hos abonnentene, og finnes også i løssalg hos en rekke bladkiosker rundt om i landet. Vi vil i denne saken gi deg en liten smakebit på hva du har i vente dersom du ikke allerede har sikra deg et eksemplar.

Entreprenøren: Per Henrik Tvengsberg

Langt inne på Finnskogen kjører Per Henrik Tvengsberg med en unik maskinkombinasjon her til lands; traktor med fastmontert tømmerkran og hjulmatet hogstaggregat! Tvengsbergs Valtra N141 har en rekke spesielle finesser og tilleggsløsning som omvandler jordbrukstraktoren til en riktig skogsmaskin.

Vi ble med på tynningshogst med Valtra’n og Nisula-aggeregatet i tynning i de dype skogene langs svenskegrensa.

Foto: Lars Raaen
Foto: Lars Raaen

Prøvekjørt: Lovol 504-III

Lovol - den lille, kinesiske 50-hesteren som først ble vist under Agroteknikk forrige høst, har solgt så godt at vi valgte å ta den med på prøvekjøring. Og det hele ble en positiv overraskelse. Det hersker liten tvil om at en får mye for pengene i en Lovol!

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten

Historien bak: Lid Jarnindustri

Legendariske Lid Jarnindustri, bedre kjent som Dalen, fyller sytti i 2019. Reidar Heieren har tegnet et tverrsnitt av bedriftens historie - fra produksjonen av tråsykkelkjettinger og spesialutstyr for tohjulstraktorer til dagens monstersnøfresere og vedmaskiner.

Traktorskolen: Gjør deg kjent med blindsonene

Annonse

30-40 centimeters høyde på frontlasteren kan gjøre forskjell på liv og død. Vi har fått gode tips og råd for å forebygge ulykker fra maskinrådgiver Jogeir Agjeld i Norsk Landbruksrådgivning

Bruktduellen: Valtra 6550 møter New Holland TS115

New Holland TS115 og Valtra 6550 er to populære maskiner på bruktmarkedet. Prismessig ligger de nokså jevnt, men konstruksjonsmessig er forskjellene betydelige. Vi utfordra de to tilårskomne traverne i våronna!

Foto: Marcus Pasveer
Foto: Marcus Pasveer

Monster: John Deere 8210 med belter

Hos nederlandske Hein Waalkens er det John Deere for alle penga. Den kreative kornbonden fant nye oppgaver for sin modell 8210 ved å ettermontere belter på stordrageren.

Tips for en vellykket brukttraktorhandel

Magasinet Traktor har gående en serie i to deler hvor du i denne utgaven kan få gode råd og vink om hva du bør se etter av feil og mangler ved kjøp av brukte traktorer og maskiner. I neste del tar vi for oss de juridiske aspektene ved handel privat som av forhandler.

Bestill abonnement

I tillegg til alt dette finner du også reportasje fra entreprenørfirmaet Rubb & Stubb hvis nylig har investert i monsterttraktoren Claas Xerion. Vi har besøkt Bent Sindre Dalen ved Norges Ferguson-museum som har landets største samling av originale redskaper for gråtassen, og i tillegg en rekke spennende spesialutgaver av Ferguson-veteraner. I utgavens mekketips gir vi deg råd for feilsøking på traktorhydraulikken, og i spalten Gammel og Nytt har vi fanga en velpatinert David Brown av siste generasjon. Som vanlig får du også nyheter fra traktorverdenen, lesernes bilder, og spennende kuriosa i Modellnytt.

Foto: Lars Raaen
Foto: Lars Raaen

Ønsker du å få Traktor rett hjem i postkassa ei uke før bladet kommer for salg i kiosken? Da bør du bli abonnent, og få de neste 3, 6 eller 12 utgavene rett hjem. Mer informasjon om abonnementspriser, og mulighet for bestilling, finner du i denne linken; www.traktor.no/abonnementsvelger/

Neste artikkel

Fortsatt tøft for traktorbransjen.