Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dette er Deutz-Fahr 8280 TTV

Deutz har lansert en helt ny traktor, som har fått navnet 8280TTV. Den plasseres effektmessig mellom 7 og 9-serien, med sine 287 hestekrefter

Den manglende 8-serien har nå dukket opp fra Deutz-Fahr gjennom 8280 TTV
Den manglende 8-serien har nå dukket opp fra Deutz-Fahr gjennom 8280 TTV

Deutz-Fahr 8280 TTV blir utstyrt med Deutz sin egen 6,1liters, 6 sylindrede motor. Den møter eksoskravene i Stage V, og har som modellnavnet antyder en effekt på 278 hestekrefter og et dreimoment på 1226 nm ved 1500 omdreininger i minuttet.

Traktoren får også Deutz sin trinnløse transmission med navn SDF7780. Den oppnår en toppfart på 60 km/timen ved et motorturtall på moderate 1830 rpm, i de markedene der dette er innenfor regelverket.

Videre er traktoren interessant nok utstyrt med en Dana M60HD framaksel og den har tørre bremser foran.

Traktoren måler selv belastningen på det bakre kraftuttaket, og kobler inn drifta proposjonalt med den aktuelle belastnigen. Dette kan justeres fra imonitor 3-systemet. Videre kan traktorens pto-system faktisk fjernes fra traktoren for service, uten noen større demontering av traktoren. Traktoren har en løftekraft på 11 100 kilo på bakre trepunkt.

Førerhytta har luftfjøring, og er interessant nok skilt fra motorpanseret. Dette skal gi mindre støy, vibrasjoner og overføring av varme. Deutz viderefører sin fargekoding av hendler og brytere, som de hevder gjør traktoren sikrere og enklere i bruk. Traktoren har en egenvekt mellom 9,5-10,2 tonn avhengig av utstyr, og den har en tillatt totalvekt på 16tonn.

Neste artikkel

Feirer jubileum med spesialutgave