Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

De mest populære sakene i 2018

Her får du topp ti nettsaker fra årets som har gått.

Første møte: Traktor var på plass da Oda Braut og faren Tjalve fikk se sin nye rosafolierte New Holland T7.210 for første gang. Saken er den fjerde mest leste på traktor.no i 2018. Foto: Trond Martin Wiersholm
Første møte: Traktor var på plass da Oda Braut og faren Tjalve fikk se sin nye rosafolierte New Holland T7.210 for første gang. Saken er den fjerde mest leste på traktor.no i 2018. Foto: Trond Martin Wiersholm

Det nærmer seg nyttår, og snart er 2018 historie. I den anledning presenterer vi de ti mest leste sakene på traktor.no i året som har gått.

Samtidig vil vi takke våre trofaste lesere for året som snart er omme, og ønske dere alle et godt nytt år.

# 1

Sakene om traktorstatistikken blir alltid mye lest, og dette gjelder særlig saken som oppsummerer hele det foregående året. Her får man svaret på hvordan “sitt” merke har gjort det, og kanskje like viktig, hvordan konkurrenten har gjort det.

Vi observerer at mange liker å minne kameratene sine på at deres merker ligger etter på statistikken, og dette synes vi viser et herlig engasjement. Mange er mer likegyldige til merkehysteriet, og er rett og slett bare nysgjerrige på hva som skjer i markedet.

Vi kommer uansett til å fortsette å følge registreringsstatistikken for traktor tett, og allerede om noen dager får vi svaret på hva resultatet ble i 2018.

# 2

Endringer i lover og regler som virker direkte inn på oss traktoreiere er selvfølgelig interessant stoff. Denne saken om den kommende EU-kontrollen på traktor er intet unntak, og at den blir den nest mest leste saken gjennom hele året sier sitt.

Etter at denne saken ble laget har ytterligere informasjon om innføringen av ordningen, og hvordan ordningen skal praktiseres, latt vente på seg. Det vi kan love er at så fort nye bestemmelser blir gjort, eller det blir noen annen utvikling i saken, vil du kunne lese om det her på traktor.no

# 3

Selv om interessen for ny og moderne teknologi må sies å være ganske stor blant Traktors lesere, er det alltid noe eget med kjente og kjære maskiner, som har vært med oss i lang tid.

Dette fikk vi et tydelig bevis på da vi kunne melde at Underhaugs berømte avlesservogn skulle vekkes opp fra dvalen, ni år etter at produksjonen ble stoppa.

Saken vekket som nevnt stort engasjement, og Underhaug stilte ut ei nyprodusert vogn på Agroteknikk for å lodde stemninga blant potensielle kunder.

Foreløpig har ikke produsenten villet gå ut med om det har kommet tilstrekkelig mange bestillinger til å produsere en serie, men vi i Traktor har løpende kontakt med Underhaug, og skulle det blir noen bevegelse i saken vil du kunne lese om det her på traktor.no.

# 4

Da Oda Braut fikk se sin nye rosafolierte New Holland T7.210 for første gang, var Traktor selvfølgelig på plass. Ikke bare var traktoren rosa, men Oda donerte også en pengesum hun fikk av A-K Maskiner direkte videre til Kreftomsorgen Rogaland.

Det er alltid artig når folk gjør litt ekstra ut av traktorene sine, og dette er et meget godt eksempel på det.

#5

Annonse

For de fleste er nok Gunde Svan mest kjent for sine bragder i skisporet, og mye av treninga gjorde han i familiens store skogseiendom. Etter endt skikarriere er skogen fortsatt viktig for Gunde, og i dag er det han og sønnen som forvalter eiendommen.

Svenske Lantmännen har derfor fått Svan til å stille opp i en reklamefilm for Valtra, og det spesielle med videoen er at skilegenden bruker en V-plog fra Holms bak på traktoren. Ved hjelp av Valtras TwinTrac-system brøyter han skogsveiene sine baklengs!

# 6

Anderson RBM2000 PRO er ei rundballevogn som samler opp ballene fra jordet med ei klype. Ifølge John Inge Øgreid, innehaver og driver av Ålgård Landbrukssenter, er det den første vogna av sitt slag her til lands som er skånsom mot plasten på de pakka rundballene.

Rogalandsbedriften er eneimportør av den Canadiskproduserte ballevogna, og i høst leverte de sin første vogn til en kunde. I denne saken kan du se en video av vogna i aksjon.

# 7

Eikmaskin lanserete i høst muligheten for operasjonell leasing som et finansieringsalternativ på store Massey Ferguson traktorer. Kort fortalt betyr operasjonell leasing at man betaler en pris per time for en traktor, og at blant annet finanskostnader, forsikring og service er inkludert i prisen.

Senere kunne vi også melde at Eiksenteret Kløfta hadde inngått en avtale om levering av 20 traktorer til Vaktmesterkompaniet i Oslo, finansiert med nettopp denne modellen.

# 8

Flinke og kreative folk er det flust av i traktor-miljøet, og det er alltid spennende å høre om hva folk finner på å bygge.

Alfred Meldal så seg lei av å måtte sitte vridd og ubehagelig under kjøring med for eksempel steinplukker bak traktoren. Derfor bygde han om setet på sin Claas for å kunne svinge det lengre rundt, og han bygde spakstyring på traktoren helt fra bunnen av.

# 9

Et traktordekk er ikke et traktordekk, og med ulike bruksområdet for traktoren kommer det også stadig nye typer dekk.

I denne saken møtte vi Magus Hartler, som var den første til å ta i bruk et sett av Michelins EvoBib-dekk. Dekket er spesielt tilpassa bruk i kombinasjon med dekktrykksregulering, noe Hartler bruker aktivt i entreprenørvirksomheten med sin Fendt 828.

Vårt første møte med Hartler var på Borgeby Fältdagar i Sverige, men senere besøkte vi ham også hjemme på gården. Den reportasjen kan du lese i Traktor nr. 5 2018.

# 10

Det er mye spennende på traktorfronten i Norge, men av og til er det godt å drømme seg bort med videoer av gromme beist fra utlandet. I denne saken brakte vi dere en video av en Fendt 1050 som trekker på ei Krone BigPack HDP VC-presse. Saken kom seg så vidt inn på vår topp ti-liste, så tydeligvis er det flere enn oss som synes dette er rått.

Neste artikkel

Fendt solgte best i Tyskland