Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dagsyn på natta fra russiske Rostselmash

Det er mørkt ute, men på frontruta i traktoren gir kamerateknologi deg nattsyn rett på frontruta.

Nattarbeid har mange fordeler, men også den åpenbare ulempen at synet blir dårlig i mørket. Selv med moderne og kraftige lysanlegg øker risikoen for ulykker når sjåføren ser dårlig. Rostselmash lanserer nå et nytt konsept som gir deg overlegen sikt fra traktorsetet, selv på bekmørke høstnetter.

I likhet med systemer som brukes i bilindustrien, bruker RSM Night Vision System en del av det nærinfrarøde lysspelkteret til den silisiumbaserte kamerateknologien. Systemet består av et spesielt videokamera som viser miljøet rundt maskinen i form av et kontrastfargebilde.

Annonse

En annen fordel er at den ikke nødvendigvis er montert på utsiden av maskinen, der den lett blir utsatt for støv, skitt eller snø. Den elektroniske forbehandlingen og algoritmene til RMS-systemet gir høy følsomhet ved veldig lav lysintensitet. Det er også grunnen til at teknologien kan brukes sammen med den vanlig lysutrustninga på traktoren, og gi sikt fra 250 meter og helt opp til 1 500 meter. Bildene fra hovedkameraet blir projisert på frontruta, mens bildene fra sidekameraene blir vist på en skjerm i traktoren.

Den nye nattsynteknologien, som blir vist fram på Rostselmash sin stand på Agritechnica, gir sjåføren mulighet til å se ting som man ikke kan se med det blotte øye. Det russiske selskapet er tildelt en av Agritechnicas 39 sølvmedaljer for den innovative nyheten.

Neste artikkel

Agritechnica utsatt til mars 2022