Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

County solgt for 1 million kroner

Stor Ford-samling på auksjon i England.

Kostbar veteran: Denne Ford County 1474 Long Nose-en fra 1981 ble solgt for over 1 million kroner på auksjon. Foto: Cheffins
Kostbar veteran: Denne Ford County 1474 Long Nose-en fra 1981 ble solgt for over 1 million kroner på auksjon. Foto: Cheffins

Den engelske auksjonsbedriften Cheffins, som ble etablert så tidlig som i 1825, avholdt den 12. mai en auksjon utenfor byen Hertfordshire. Auksjonslista bestod av 38 ettertraktede klassiske Ford-traktorer, samt deler, redskaper og andre kjøretøy. Det skriver bedriften på sin nettside.

Mange kostbare objekter

Samlingen, som har tilhørt gårdbrukeren Paul Cable, tiltrakk seg entusiaster fra hele Storbritannia, og særlig fra Irland. Det var også sistnevnte land samleren som var villig til å legge den største summen på bordet kom fra. Hele 94 500 britiske pund, eller i overkant av 1 million norske kroner, måtte han ut med for å sikre seg 1981-modellen Ford County 1474 Long Nose.

På forhånd hadde auksjonsbedriften satt en forventet pris på traktoren på mellom 60 000 og 70 000 pund, eller 650 000 og 750 000 norske kroner.

En annen 1981-modell, en Ford County 1184, ble auksjonens nest dyreste objekt, og gikk for 56 700 pund, eller drøyt 600 000 norske kroner. Totalt ble over ti traktorer solgt for en pris på 20 000 pund eller mer i løpet av auksjonsdagen.

– Forbausende auksjon

Styreleder i Cheffins, Bill King, sier til bedriftens nettside:

– Prisene som ble oppnådd på denne forbausende auksjonen gikk langt over våre forventninger. Med en stor gruppe entusiaster fra hele Storbritannia, og særlig fra Irland, ble det harde budrunder, og flere rekordsummer ble oppnådd. Etter 50 år i landbruket bestemte Paul Cable seg for å pensjonere seg og selge samlingen sin, noe som førte til at vi fikk oppleve en av de mest betydelige auksjonene som har funnet sted på mange år.

En annen ansatt hos Cheffins, Oliver Godfrey, fortsetter:

– Dette er en av de flotteste samlingene av Ford- og Fordson-traktorer i Storbritannia. Med et fantastisk øye og talent for bevaring, har Paul skapt en samling som er en drøm for enhver Ford- og Fordson-entusiast. Interessen for dette salget har vært eksepsjonell, og vi hadde det utrolig travelt på auksjonsdagen, med kjøpere fra hele landet.

Halv million for Volvo BM

Tidligere denne måneden skrev det svenske landbruksnettstedet ATL.nu om det som trolig er prisrekorden for en veterantraktor i vårt naboland i øst. En transportbedrift fra Skåne kjøpte en Volvo BM 814, i original stand, for 565 000 svenske kroner på en auksjon.

Ifølge ATL.nu skal kjøperen av 814-en bruke den på utstillinger og veterantreff.

Neste artikkel

Bursdagsfest på Fergusonmuseet