Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

CNH taper penger

Svakt resultat, men fullfører Kongskilde-kjøpet i dag.

CNH tapte penger i 2016, samtidig som de kjøpte opp den danske maskinprodusenten Kongskilde. Foto: CNH
CNH tapte penger i 2016, samtidig som de kjøpte opp den danske maskinprodusenten Kongskilde. Foto: CNH

Case New Holland gikk med 249 millioner dollar, eller vel to milliarder norske kroner, i tap før skatt i 2016. Det skriver svenske lantbruksnytt.com.

I løpet av fjoråret gikk omsetningen ned med fire prosent sammenlignet med 2015. CNH har satt i verk et program for å snu utviklingen.

De svake økonomiske resultatene hindret imidlertid ikke CNH fra å kjøpe opp den danske landbruksmaskinprodusenten Kongskilde Industries. Kjøpet blir fullført fra og med i dag, 1. februar 2017, skriver konsernet i en pressemelding.

LES OGSÅ: DLG tapte 800 millioner på Kongskilde-eierskap

Som følge av oppkjøpet utvider New Holland Agriculture produktsortimentet med redskaper til jordarbeiding, såing og grasmaskiner. Kjøpet omfatter også merkevarene Överum, Howard og JF. CNH opplyser at de viderefører Kongskildes merke- og salgsorganisasjoner, forhandlere og importører.

Annonse

– Det er et viktig skritt i strategien med å forsyne kundene våre med innovative og komplette løsninger verden over. Vi skaper en sterk global plattform, som vil gi vekstmuligheter for merkene Kongskilde og New Holland Agriculture, sier Carlo Lambro, som er president i New Holland Agriculture Brand.

LES OGSÅ: New Holland i samarbeid med itaiensk presseprodusent

LES OGSÅ: New Holland-redksaper hos A-K maskiner?

Neste artikkel

New Holland utsetter produksjonen