Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

CNH og AGCO vil forenkle datautveksling

Samarbeider om digitale løsninger for enklere dataflyt mellom ulike merker

CNH og AGCO samarbeider om digitale løsninger for datautveksling mellom ulike merkenavn. Det kan hindre at vi i fremtida har førerhus som ser slik ut. Illustrasjonsfoto: Marcus Pasveer.
CNH og AGCO samarbeider om digitale løsninger for datautveksling mellom ulike merkenavn. Det kan hindre at vi i fremtida har førerhus som ser slik ut. Illustrasjonsfoto: Marcus Pasveer.

CNH, som er selskapet bak merker som Case IH og New Holland, og AGCO, som blant annet eier Fendt, Valtra og Massey Ferguson, har sammen med flere andre selskaper og organisasjoner gått sammen om å gjøre utvekslingen av data mellom traktorer og maskiner av ulike merker enklere.

Tingenes internett

Det såkalte “tingenes internett”, eller Internet of Things, er et bilde på den digitale sammenkoblingen mellom ulike landbruksredskaper, og disse redskapenes evne til å samle informasjon under arbeid. Dette omfatter blant annet alle de digitale aspektene ved det vi tenker på som presisjonslandbruk, for eksempel avlingsdata registrert av en skurtresker, eller presis tildeling av gjødsel og plantevern ved hjelp av GPS eller nitrogensensor.

Problemet er at de ulike traktor- og redskapsprodusentene har hver sine systemer for “tingenes internett”, og at disse ikke nødvendigvis kan kommunisere med hverandre. Det er blant annet dette problemet prosjektet IoF2020, eller Internet of Food & Farm 2020, skal finne en løsning på.

Oversetter data

Instansene bak IoF2020 er 365FarmNet, Aarhus Universitet, AgroIntelli, Grimme, Kverneland og Wageningen Universitet og Forskningssenter, i tillegg til tidligere omtalte CNH og AGCO.

De har nylig testet og bevist at de kan “oversette” data fra én produsents system til en annens, noe som vil øke valgfriheten for den enkelte bonde når det kommer til innkjøp av redskap. Denne “oversettelsen” har de fått til ved å bruke det digitale verktøyet ADAPT fra selskapet AgGateway.

Ifølge IoF2020 er neste steg på veien mot en sømløs digital hverdag for brukerne, å utvikle et system som utveksler informasjonen to veier mellom maskin og skytjeneste. For å få til dette vil de samarbeide med AEF (Agricultural Industry Electronics Foundation), en organisasjon med over to hundre medlemsbedrifter.

Internet og food & farm 2020
Internet og food & farm 2020

Ifølge nettstedet profi.com, som også har omtalt saken, vil de ulike systemene bli utviklet gjennom en rekke tester rundt i Europa den kommende tiden.

LES OGSÅ: New Holland tester selvkjørende traktor

LES OGSÅ: Prisdryss til Agcos svarte tresker

Neste artikkel

Eiksenteret Lier flytter