Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Claas ut av Lantmännen Maskin

Fører til store endringer i både Norge og Sverige.

Lantmännen Maskin avslutter samarbeidet med Claas, og det er uklart hva som vil skje med det tyske merket i det norske markedet. (Illustrasjonfoto: Espen Syljuåsen)
Lantmännen Maskin avslutter samarbeidet med Claas, og det er uklart hva som vil skje med det tyske merket i det norske markedet. (Illustrasjonfoto: Espen Syljuåsen)

Det svenske innkjøpssamvirke Lantmännen Maskin velger nå å utvide sitt samarbeid med Agco, på bekostning av import og salg av produktene fra tyske Claas. Hva som skjer med sistnevnte er foreløpig uklart.

Legger ned i Norge

Det utvidede samarbeidet med Agco innebærer at Lantmännen vil fokusere sin maskinvirksomhet på det svenske markedet og Agco-varemerkene. Dette veivalget innebærer at selskapet avslutter sine engasjement i Norge og Danmark.

Ved siden av Valtra, vil Lantmännen kunne tilby kundene hele Fendts produktspekter i Sverige, inkludert skurtreskere, ballepresser, fôrhøstere og høyredskaper.

– Styrkingen av samarbeidet med Agco vil gi oss en solid plattform for vekst og er en del av våre anstrengelser for å fokusere på å utvikle sektoren for landbruksmaskiner i Sverige og på den måten skape en mer livskraftig og lønnsom landbrukssektor. En servicestruktur med god dekning, bred produktportefølje og nært samarbeid med leverandører er hjørnesteinene i en effektiv maskinvirksomhet som bidrar til lønnsomheten i våre medlemmers gårdsbruk, sier Håkan Pettersson, Senior Vice President og sjef for divisjon Maskin, Lantmännen.

Valtra over til Agco

Med det utvidede samarbeidet vil Lantmännen også påta seg et viktig ansvar for hele serien med produkter fra Massey Ferguson, men salget vil fortsatt ligge hos Massey Fergusons nettverk av frittstående forhandlere. I Norge og Danmark vil importen av Valtra bli håndtert av Agco.

– Vi er meget fornøyd med Lantmännens beslutning om en vesentlig utvidelse av samarbeidet vårt.

Med denne avtalen utformer vi et meget godt grunnlag for videre holdbar vekst i Skandinavia.

Dette langsiktige partnerskapet med Lantmännen passer perfekt inn i vårt strategiske initiativ “Route 66”, og vi er meget godt fornøyd med at vi nå forsterker samarbeidet med et kooperativ som er eid av svenske gårdbrukere, sier Dr. Rob Smith, Senior Vice President og General Manager for region Europa, Afrika og Midtøsten (EAME), Agco.

Lantmännen følger opp eksisterende avtaler med Claas, men vil ikke fornye dem når de utløper. Lantmännen vil imidlertid fortsette med service på eksisterende maskiner og tilby reservedeler gjennom hele den aktuelle livssyklusen.

ALT OM LANTMÄNNEN MASKINS NORGES-EXIT:

VIDEOKOMMENTAR: Dette er Lantmännen-saken

Claas ut av Lantmännen Maskin

Annonse

Valtra går over til Eikmaskin

Valtra og Fendt i sammen

Derfor gifter Lantmännen seg med Agco

Akershus Traktor blir en del av Eik-kjeden

Motsatt vei for Claas i Finland

Ingen dialog mellom HCP og Claas

SE VIDEOINTERVJU MED DE SENTRALE AKTØRENE:

Christian Rafn Schmidt - adm. dir. Lantmännen Maskin AS

Trond Kjempekjenn - adm. dir. Eikmaskin AS

Christian Devantier - direktør for distribusjon for AGCOs produkter i Norden og Baltikum

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin