Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Claas med en tredjedel av treskermarkedet

Positivt overrasket over interessen etter vanskelig vekstsesong.

Størst i Norge: Produktsjef Ingar Høgmoen foran en Claas Tucano 430 Montana. Claas har solgt 39 av 118 nye skurtreskere i Norge det siste året. Foto: Norwegian Agro Machinery
Størst i Norge: Produktsjef Ingar Høgmoen foran en Claas Tucano 430 Montana. Claas har solgt 39 av 118 nye skurtreskere i Norge det siste året. Foto: Norwegian Agro Machinery

– Vi takker for tilliten, dette er stor stas, uttaler Ingar Høgmoen, produktsjef hos Norwegian Agro Machinery i en pressemelding fra selskapet.

Med 39 av 118 solgte treskere i perioden 1. oktober 2017 til og med 30. september 2018, endte Claas opp med en markedsandel på 33 prosent, en framgang fra 2017. Claas-treskerne fordeler seg over alle størrelsesklasser, og det er nettopp dette Høgmoen fremhever som den anerkjente leverandøren sin styrke.

– Som europeisk treskerprodusent har Claas fokus rettet på de innhøstingsforholdene vi har, og Claas har, sett med norske øyne, det bredeste og mest komplette produktsortimentet å tilby den norske bonden.

Den klart mest populære Claas-modellen i Norge er minstemann Avero 240, med vel halvparten av volumet. Deretter er det levert et stort antall av Tucano 430, som fra 2019-sesongen kan leveres med Montana.

Annonse

– En tresker vi har veldig stor tro på, sier Høgmoen, som selv har prøvekjørt en Tucano 430 Montana, og kan fortelle at det var en svært positiv opplevelse.

Tidligere har Montana kun vært tilgjengelig på Claas’ største treskerserie Lexion, men Høgmoen merker allerede nå at nyheten Tucano Montana skaper mye interesse i markedet.

– Generelt er vi positivt overrasket over interessen etter en så ekstraordinær sesong, men det kan vi nok takke avlingsskade-ordningen i Norge for. En god erstatningsordning bidrar ikke bare til å sikre bondens økonomi for store svingninger, men den bidrar også til stabilitet for oss i verdikjeden fram til treskeren går på jordet. Det er en fordel for oss alle, understreker Høgmoen.

Neste artikkel

Stortraktoren – fra 50 til 500 hk