Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Claas legger Finnmark for sine dekk

Total Maskinservice AS har tegnet avtale med Norwegian Agro Machinery

Frank Brandser (t.v.) og Hans Petter Blomstereng skal selge Claas-traktorer og alt annet Norwegian Agro Machinery har å by på gjennom Total Maskinservice AS. Foto: Privat

Den nye forhandleren vil holde til i manndalen i Kåfjord kommune, og blir Norwegian Agro sin nordligste forhandler med god margin. Fram til i dag har AS Landmaskin i Sandnessjøen vært den nordligste forhandleren, men nå flyttes altså skansen 80 mil nordover. Manndalen ligger 15 mil lang kjøretur øst for Tromsø og 25 mil sørvest for Alta.

Bak det nyoppretta firmaet står Blomstereng Landbruk og Maskin og Frank Brandser, med henholdsvis 60 og 40 prosent av aksjene i Total Maskinservice AS.

– Vårt kjerneområde vil være fra Gratangsfjellet i sør til Alta i nord, men det er ikke noe i veien for at vi kan reise lenger om det trengs, forklarer Hans Petter Blomstereng.

Blomstereng har en fortid som mekaniker hos Pon Equipment i Tromsø, før han reiste hjem i 2016 og startet entreprenørfirmaet Blomstereng Maskin og Landbruk sammen med sin far, Nils Petter, og bror, Steffen. I tillegg til omfattende aktivitet i dette selskapet, er det både sauehold og melkeproduksjon på familiegården, skriver Norwegian Agro i en pressemelding.

– Jeg har en kompis som skrudde for Lantmännen tidligere, og via han fikk jeg kontakt med Jan-Roar Nordal hos Norwegian Agro Machinery. Den telefonsamtalen var starten på det hele, forteller han.

Annonse

Linken mellom Blomstereng og Frank Brandser er nettopp via gårdsdrifta. Brandser har gjennom en årrekke vært inne i Orkel-systemet, med ansvar for både salg og service.

Det er 80 mil til nærmeste Claas-forhandler for Hans Petter Blomstereng (t.v.) og Frank Brandser, men kjerneområdet til Total Maskinservice vil ligge mellom Gratangsfjellet og Alta. Foto Privat

Nå skal de gjøre felles offensiv med det Claas-navnet, og en rekke andre kjente merkevarer på slep.

– Claas er en betydelig leverandør av grasutstyr her i området, nå skal de bli det også på traktorer, sier Branser.

– Det virker å være gode produkter, men vi er avhengig av å få en god start, og da er det om å gjøre og komme seg inn på service-siden. Vi skal vise at det ikke blir noe sju-til-tre bedrift. Service er alfa omega, fortsetter Hans Petter Blomstereng.

Daglig leder i Norwegian Agro Machinery, Michael Husfeldt, er svært fornøyd med avtalen med Total Maskinservice AS.

– Vi gleder oss mye til samarbeidet, og at vi nå får enda et viktig område dekket. Alle våre Claas-kunder i området er viktig for vår suksess og for framdriften for Claas i Norge. Vi vil fra Norwegian Agro Machinery støtte Total Maskinservice AS i den kommende tida med alt de måtte behøve innenfor serviceutdanning, deler, servicerådgivning, markedsføring og salg- og produktutdanning, sier Husfeldt i pressemeldingen.

Neste artikkel

Dette er Årets innhøstingsvideo 2018