Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Claas får sving på fronthydraulikken

Sauter lanserer aktiv styring av sitt frontmonterte trepunktsløft

(Foto: Claas)
(Foto: Claas)

Sauter viste i 2017 prototypen på et konsept hvor løftearmene på traktorens frontmonterte trepunkt, aktivt vrir seg om hjula svinges. Siden den gang har produsenten jobba tett sammen med Claas for å gjøre systemet klart for det konvensjonelle markedet.

Konseptet er imidlertid ikke helt nytt, da både New Holland og Valtra ble tilgjengelig med noenlunde samme system for mange år tilbake. Claas og Sauter hevder at trekkarmene svinger såvidt i linje med hjula at en på langt nær skal kunne eliminere uslåtte striper, særlig i sving, samt hindre overlapp under kjøring med frontmontert -eller butterfly-slåmaskin. Svingbevegelsen sideveis er inntil 30 centimeter, målt i enden av trekkstengene.

Den svingbare koblingsenheten kan monteres på gamle som nye versjoner av fronthydraulikken. De svingbare armene henges i eksisterende trekkarmfester, og “styringa” av den frontmontert redskapen krever kun en dobbeltvirkende spoleventil. Armene kan låses i oppreist stilling under transport.

Det nye frontløftet er forberedt for Claas Disco slåmaskiner, og skal passe traktorene i modellrekka Axion 800 og 900, men også for Fendts 700-, 800 -og 900-serier. Sauter tar imot bestilling direkte fra Claas’ forhandlerapparat, og står også for monteringen. De første settene ventes ferdige for levering i 2020, men noen volumproduksjon vil ikke skje før neste år.

Neste artikkel

Feirer jubileum med spesialutgave