Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Case IH med ny Optum-modell

Med 250 hk tar den plass i nedre del av serien.

Case IHs Optum-serie består fra før av modellene 270 CVX og 300 CVX, som har henholdsvis 270 og 300 hestekrefter nominell effekt. Den nye 250 CVX har 250 hestekrefter nominell effekt, og blir dermed en tilføyelse i nedre del av modellserien. I likhet med 270 og 300 blir også 250 kun tilgjengelig med trinnløs girkasse, men den kan leveres med konstruktiv hastighet på 40 km/t.

Sterk og kompakt

Ifølge en pressemelding fra CNH Industrial blir 250 CVX lansert for å dekke forespørselen etter Optum-seriens egenskaper, i form av 250-300 hestekrefter og kompakt design. Ifølge samme selskap passer Optum godt til oppgaver der det trengs en forholdsvis lett traktor sammenlignet med effekten, men også til oppgaver hvor man ønsker å vekte ned traktoren for å for eksempel øke grepet mot bakken.

Senker turtallet

Som sine to sterkere søsken får også Optum 250 CVX en 6,7-liters sekssylindret motor, som altså yter 250 hestekrefter nominell effekt. Den maksimale effekten er oppgitt til 273 hestekrefter. Også hydraulikkpumpa er lik, og leverer 165 liter i minuttet. Løftekapasitet på trekkstengene er oppgitt til 10 305 kilo.

Annonse

Dieseltanken er på 410 liter, og traktoren er utstyrt med et system for å redusere dieselforbruket på tomgang. Dersom traktoren blir stående stille på tomgang i mer enn to minutter, reduseres motorturtallet fra 850 til 650 omdreininger.

Tilgjengelig som enkel utgave

Produktsjef for Case IH hos A-K Maskiner, Morten Smedsrud, sier til traktor.no at Optum 250 CVX blir helt lik som de to eksisterende modellene i serien, bare med mindre effekt. Han forteller også at Optum-serien tidligere kun har blitt levert med et høyt utstyrsnivå, men at også denne serien nå blir tilgjengelig for tilpassing på lik linje med andre Case IH-traktorer. Dermed kan man nå altså få en billigere Optum, dersom man velger den laveste effekten, og et enklere utstyrsnivå.

Neste artikkel

Godt traktorsalg på Agroteknikk