Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

BR industrier overtar Akershus Traktor

– Kjøper ut Lantmännen maskin

Konsernsjef i BR Industrier, Bjørn Rygg (f.v) og daglig leder i Akershus Traktor, Ole Hveem har ambisøse mål for samarbeidet. (Foto: Iver Gamme)
Konsernsjef i BR Industrier, Bjørn Rygg (f.v) og daglig leder i Akershus Traktor, Ole Hveem har ambisøse mål for samarbeidet. (Foto: Iver Gamme)

I 2016 inngikk BR Industrier AS og Lantmännen Maskin en avtale om å dele aksjene i selskapet Akershus Traktor likt mellom virksomhetene. Tidligere var Lantmännen eneeier av den tradisjonsrike Valtra-forhandleren, som per i dag har 110 ansatte, fordelt på 11 avdelinger med en budsjettert omsetning på drøye 900 millioner kroner for 2019.

BR Industrier erklærer nå at de har kjøpt opp Lanmännen Maskins andel i avtalen, og eier dermed samtlige aksjer i Akershus Traktor

– At BR Industrier nå blir eneeier av Akershus Traktor er et steg videre i den økende satsingen til konsernet innen landbruk. Vi driver også mekanisk industri, overflatebehandling og oljeservice, og har omkring 1000 ansatte, forteller konsernsjef i BR Industrier AS, Bjørn Rygg.

Store ambisjoner.

I disse dager jobber BR Industrier og ledelsen i Akershus Traktor med en 5-års vekstplan for omsetningen av landbruksutstyr. Målet må sies å være av det ambisiøse slaget;

– Vi vil jobbe mot å passere en omsetning på minimum 1,5 milliard kroner i Akershus Traktor innen 2025, avslutter Rygg som gleder seg stort over den nye avtalen.

Läntmannen som eier siden 2005

Läntmannen Maskin har hatt eierinteresser i Akershus Traktor siden 2005. I et intervju med Magasinet Traktor i 2016, uttalte Senior Vice President i Läntmannen Maskin, Håkan Petterson, at bedriften ikke hadde videre planer om salg av Akershus Traktor, forutsatt lønnsomhet.

I følge BR Industrier, skal samarbeidet ha generert en økning i omsetning fra 646 millioner kroner, til nå å ha budsjettert med drøye 900 millioner for 2019. Og til tross for å ha snudd store underskudd til solide overskudd, selger nå altså det svenske samvirket sine aksjer. Les hele intervjuet i denne saken;

Neste artikkel

Flest røde i stille juli