Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Her er kandidatene til Årets Traktor 2021

Kun to modeller holdes fortsatt hemmelig.

Kubota er representert i kåringen med den største trinnløse modellen M7173 KVT. Den  overtar etter M7002-serien vi ser på bildet. Foto: Kubota.
Kubota er representert i kåringen med den største trinnløse modellen M7173 KVT. Den overtar etter M7002-serien vi ser på bildet. Foto: Kubota.

Som vi tidligere har meldt om, blir årets traktor 2021 kåret på en litt spesiell måte. Koronautbruddet har satt begrensninger også for dette arrangementet, som vil bli gjennomført digitalt via nettet ovenfor fagjuryen

Det svenske fagbladet Nihlenteknik kan nå melde at en rekke modeller nå er klare for kåringen, selv om enkelte fabrikat fortsatt holder kortene tett.

For oss i Norge er det nok flere modeller i denne lista som er relativt ukjente, mens andre kanskje ikke har så stort salgsvolum her hjemme av åpenbare grunner.

Dette er de nominerte til Årets traktor:

Armatrac 1254 Lux Crd 4

Case IH Quadtrac 620

Claas Axion 900

Fendt (hemmelig modell)

Kubota M7173 KVT

Landini 7-240 V Shift

Massey Ferguson (hemmelig modell)

New Holland T6.160 Dynamic Command

Steyr 6240 Absolut CVT.

Andre kategorier:

Som tidligere er det også en kåring av tre andre kategorier. "Årets utillitytraktor 2021" kan fritt oversatt til norsk kalles "årets gårdstraktor". Det gjør at det kanskje er den mest interessante kategorien for norske traktorkunder. Her er det noen viktige kriterier, som at minimum motoreffekt må være 70 hestekrefter, og maksimal traktorvekt må være 8900 kilo. De nominerte i denne klassen er Armatrac 1004 Lux CRD, Case IH Vestrum 130 CVX og Kubota M6142. Også Fendt og Valtra er representert, men her holdes modellnavnet fortsatt hemmelig.

En tredje kategori er Årets spesialtraktor 2021. Dette gjelder traktorer beregnet for plantasjer, vingårder, bakketraktorer og spesialiserte alpetraktorer.

I tillegg kåres beste traktor i et bærekraftsperspektiv, altså årets mest bærekraftige traktor 2021. Her vektlegges egenskaper som er fremtidsrettet, når det gjelder bruk av intelligent teknologi som hjelper bonden, gir høyere sikkerhet, komfort, effektivitet eller gir lavere utslipp.

Neste artikkel

Eiksenteret Lier flytter