Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Årets første Traktor er på vei

Kommer til abonnenter denne uka.

Vi er allerede halvannen måned inne i 2018, og denne uka dumper årets første utgave av Magasinet Traktor ned i postkassa til abonnentene. Neste uke blir magasinet tilgjengelig for salg i bladhyller i det ganske land.

Her er noe av det du kan glede deg til:

Entreprenør:

Vi har vært med Team Huddig på bygging av kraftlinje. Firmaet, som utfører jobbene sine ved hjelp av de avanserte traktorgraverne fra Huddig, driver med kabelgraving og linjebygging for flere ulike aktører. Jobben Traktor har vært med på gikk ut på å reise trestolper til ei ny kraftlinje, og her fikk Huddigen virkelig vist sine finesser.

Stolpereising: I denne utgavens entreprenør-spalte er vi med Team Huddig på kraftlinje-bygging. Foto: Trond Martin Wiersholm

Prøvekjørt:

Mange av oss forbinder nok Kubota mest med anleggsmaskiner, og små traktorer til hage og park. Dette ser ut til å ville endre seg de nærmeste årene, og allerede nå selges det landbrukstraktorer på opptil 175 hestekrefter fra det japanske merket i Norge.

Traktor har prøvekjørt en M5111, en liten og smidig traktor på 115 hestekrefter.

Kule konsepter:

I denne utgaven har vi hele syv sider med kule konsepter. Først ut er historien om skogeiendommen Kistefos’ tre siste traktorer utstyrt med halvbelter, lunneskjær og vinsj. Du får se bilder av de tre siste “fullriggerne”, og du får høre historien til Jonny Roen, som var en av de siste som drev med skogsdrift på denne måten hos Kistefos.

Annonse

Det andre kule konseptet vi tar for oss er en Deutz-Fahr Agrotron 9340 TTV. Det tyske firmaet Paul Nutzfahrzeuge har bygd en vendemekanisme på den, som gjør at hytta kan vendes opptil 200 grader med klokka. Dette gjør at føreren får bedre oversikt, og bedre arbeidskomfort, ved arbeid med for eksempel flishugger.

Skogsmaskin: I Kule Konsepter får vi historien om skogeiendommen Kistefos' tre siste fullriggere. Her representert ved Ford 7810. Foto: Tor Arne Aune

Veteran:

I denne utgavens veteransak møter vi norskættede Pete Engen, som driver et voldsomt traktoropphuggeri i Nord-Dakota i USA. Han har spesialisert seg på treskere og motorer, og sier selv at han har millioner av deler på lager.

Historien bak:

Denne gangen tar våre historie-sider for seg redskapsprodusenten Øveraasen. I år markerer bedriften at det har gått 110 år siden de ble etablert, og vi har sett nærmere på deres historie med landbruksmotorer, traktorer, veivedlikehold og svære maskiner.

Fresende 110-åring: Vi gir deg historien bak Øveraasen.

Traktorservice:

Vi har, i samarbeid med fagbladet Norsk Landbruk, gjennomført en brukerundersøkelse der du som traktoreier eller -bruker kunne si din mening om servicen på norske verksteder. Resultatene får du i denne utgaven av Traktor.

Bli abonnent - få powerbank

I tillegg til alt dette får du også en heftig monstersak, mekketips om hvordan du holder traktoren i live i vinterkulda, nyheter fra traktorverdenen, modellnytt, og artig kuriosa i Gammelt & Nytt.

Er du ikke abonnent? Da kan du trykke her for å komme til vår tilbudsside. Velger du et abonnement på seks utgaver får du i tillegg med en kul Traktor-powerbank.

Neste artikkel

Claas-traktor hos Sixt bilutleie