Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Årets femte Traktor ute nå

En ny dose gromlyd på trykk er på vei i posten i disse dager.

I dette øyeblikk er Traktor nummer 5 på vei til postkasser og bladhyller over det ganske land. Her er en smakebit på noe av det du kan lese om i den ferskeste utgaven:

Entreprenør: Magnus Hartler

På Skånes langstrakte jorder, som for en nordmann oppleves som noe lignende amerikanske tilstander, har Magnus Hartler sitt daglige virke. Om våren og høsten sprer han tørrgjødsel, slam og kalk med sin Tebbe HS240, trukket av en hvitfoliert Fendt 828. Om vinteren fylles dagene, og til tider også nettene, med tildekking og avdekking av sukkerbetehauger.

Produksjonen av sukkerbeter er stor i området, og store mengder beter må lagres på jordet før levering på fabrikken. Med spesialbygd dekkeutstyr på traktoren gjøres jobben raskt og effektivt, og uten de tidligere fysiske anstrengelsene.

Veteranen: International Harvester 1255 XL

Annonse

Sander Tarud fra Vinstra brukte konfirmasjonspengene på å investere i en gammel, rød tysker. 19-åringen trekker fram motoren og det komfortable XL-førerhuset som traktorens beste detaljer, og den er fast inventar på gårdens arbeidslag, blant annet i slåtten. I Traktor nr. 5 kan du lese mer om ungguttens traktorinvestering, og om historien til den gromme 55-serien fra International Harvester.

Foto: Marcus Pasveer

Mekketips: Motoroverhaling i vognskjulet

I forrige utgave av Traktor viste vi deg hvordan du gjennomfører første del av ei motoroverhaling, nemlig demontering av motoren. Som vi lovte kommer nå del to av motoroverhalinga, med noen gode tips for hva som bør sjekkes når motoren er åpen. Selvfølgelig er det også en detaljert beskrivelse av hvordan alt skal settes tilbake på riktig plass igjen.

Foto: Lars Raaen

Dette er bare noe av det du kan lese om i Traktor nr. 5. Følg med her på traktor.no i dagene framover, så blir det kanskje flere muligheter for en sniktitt på innholdet.

Som nevnt er magasinet nå på vei ut til abonnenter og bladkiosker landet rundt. Er du ikke abonnent, men ønsker å få bladet rett hjem i postkassa heretter? Mer informasjon, og mulighet for tegning av abonnement, finner du her.

Neste artikkel

Nye Fendt 900 runder 400 hestekrefter