Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Alliance lanserer spesialdekk for lastemaskiner

Alliance Tire Group lanserer nå et nytt flerbruksdekk i Norge for teleskoplastere, traktorgravere og kompaktlastere.

Det nye dekket med industrimønster skal ifølge produsenten, være ideelt til å kjøre både i terreng og på asfaltert bilvei.

- Ofte kan det være vanskelig for gårdbrukere å velge riktig dekk for kompaktlasteren. Traktordekk vil utvilsomt kunne kjøre over jordet uten problemer, men de blir raskt slitt og er heller ikke spesielt behagelige å kjøre med på asfalt eller betong. Det kan man gjøre med et normalt dekk, men her vil man derimot få problemer på et gjørmete jorde, hvor dekket raskt vil sette seg fast, sier Terje Sødal, Produktansvarlig Agro produkter hos NDI Norge AS.

Alliances nykomling ved benevnelsen 585, skal kunne løse problemet ved hjelp av et bestemt dekkmønster som forener de beste egenskapene ved traktordekk med veidekk for lastere.

Rimelig og sterkt

Det nye dekket skal også være rimeligere i innkjøp enn dagens variant fra Alliace innenfor dekklassen.

- Alliance 585 er det første billige alternativet på mange år innenfor denne klassen av nisjedekk. Til tross for den lave prisen er det ingen grunn til å bekymre seg for slitestyrken, ettersom Alliance har bygd dekket på en stålbeltekonstruksjon med forsterkede vegger og spesielle sammensetninger som man først og fremst forbinder med dyrere alternativer, forklarer Terje Sødal.

Annonse

Gerp i begge retninger

Dekket skal også være av det slitesterke slaget, og er ifølge fabrikken, godt rustet mot punktering og skader. Mønsterets utforming skal dessuten sikre godt grep, sjøl ved rygging.

- Dekkmønsteret på sidene blir speilet slik at det vender seg i begge retninger. Dette gjøres for å sikre at dekket har maksimal trekkraft enten du kjører fremover eller bakover med kompaktlasteren, avslutter Sødal.

Dekkets sidemønster er "speilet", og skal sikrere et like godt grep, enten man kjører fremover eller bakover.
Dekkets sidemønster er "speilet", og skal sikrere et like godt grep, enten man kjører fremover eller bakover.

Neste artikkel

PTG system tilgjengelig i Norge