Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Fokus på smarte detaljer

Agritechnica deler for første gang ut pris for komponenter og systemløsninger

For første gang i historien, vil Agritechnica dele ut priser til komponent- og systemleverandører for traktorer og redskaper under den internasjonale landbruksmessa. Målet er å løfte fram den innovative ånden hos underleverandørene som er med på å løfte traktorteknikken og sjåførens arbeidsmiljø år for år.

Juryen består av et sett ingeniører som jobber med produktutvikling i landbruket til daglig. 20 produktinnovasjoner er nominert i konkurransen, og vinneren vil bli kunngjort den 10. november under Agritechnica 2019 i Hannover.

Innkjøpte komponenter fra eksterne produsenter er en stadig viktigere del av maskinutviklinga. Produsentene samarbeider tett med komponent- og systemleverandørene for å optimalisere faktorer som teknisk funksjon og førerkomfort. Utvikling av ethvert komponent koster penger. Sentrale evalueringskriterier inkluderer alt fra den praktiske betydningen løsningen har for industrien, til lønnsomhet for produsent og sluttbruker. Ikke minst er det miljømessige aspektet knytta til energi- og ressursbruk i produksjonen et viktig stikkord.

Vi har under tatt med et utdrag av interessante løsninger for landbrukstraktoren som er nominert i konkurransen

Alliace Forestar

Annonse

Dekkprodusenten Alliance har utviklet verdens første lavtrykks skogsdekk. Alliance Forestar 344 ELIT skal kunne tåle de samme påkjenningene som et alminnelig, diagonalt skogstraktordekk med halvert lufttrykk. Dekket reduserer jordpakkinga, og skal gi høyere trekkraft.

Danfoss universell frontlasterhydraulikk

Danfoss har utvikla en ny, komplett løsning for frontlastere hvor sensorer, el. betjente hydraulikkventiler og programvare er universelt utforma til å kunne monteres i enhver traktor og på de fleste typer lastere.

Smarte arbeidslys fra Hella

Hella har utvikla en ny applikasjon for å kunne styre hvert enkelt arbeidslys individuelt. Kombinasjonen med det patentsøkte “Gateway”-kontrollsystemet gjør løsningen interessant. Ved hjelp av intelligent styring av funksjonene, kan lyktene monteres til eksisterende ledningsnett, men allikevel styres individuelt og uavhengig.

Neste artikkel

Agritechnica utsatt til mars 2022