Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Agco med enerett på maskinkomponenter

Fendt, Massey Ferguson og Valtra bygges på felles lest

Foto: Agco Corp
Foto: Agco Corp

Agco tilbyr et vidt spenn hva angår effekt- og utstyrsnivå på sine traktorer. Fendt har i mange år vært traktoren som defineres som premiummerket når det kommer til teknisk utrustning, komfort og kvalitet. Massey Ferguson og Valtra appellerer på sin side bredere i markedet med alt fra helt enkle traktorer uten elektronikk til premiummodeller i alle effektklasser.

Ingen konsekvenser for kvaliteten

Komponentmessig sett, overlapper de ulike traktormerkene hverandre i stadig større grad. Dette er på ingen måte unikt for Agco maskinlinje. I flere år har det vært gjengs for mange merker å bruke samme produsent av hydraulikk- og transmisjonskomponenter. Eksempler er tyske Bosch og ZF. Spennet i utstyrsnivå fra modell til modell blir ikke mindre av den grunn. Den tekniske utviklinga av elektroniske styringsenheter har båret fram stadig nye muligheter for skreddersydd, unik betjening. Agco sier de framover vil satse enda hardere på standardiserte plattformer for produksjonen, hvor komponentene i større grad brukes felles på de ulike merkene.

Agco’s finansdirektør, Andy Beck sa under Citi's 2019 Global Industrials Conference at strategien er en av veiene mot å sikre bedre økonomiske marginer i produksjonen- “vårt utviklingsfokus har vært å utvikle større design-plattformer. Om vi ser på tidligere modellgenerasjoner av Massey Ferguson, Valtra og Fendt, er variasjonen i komponentdesign langt større enn hva den er i dag” sa Beck.

Annonse
Massey Ferguson Beauvais
Massey Ferguson Beauvais

Satsingen gir stordriftsfordeler

Standardiserte produksjonsplattformer er en god ide, og kan bidra til å spare millioner i utvikling, produksjon og distribusjonskostnader. Et felles program for innkjøp av maskinkomponenter gir stordriftsfordeler- “tidligere kunne vi kjøpe inn komponenter fra tre forskjellige produsenter. Nå kombinerer vi dette i takt med lanseringen av felles produksjonsplattformer” avslutter Beck.

Et annet sentralt moment ved satsingen er å øke produktiviteten på fabrikkene. Agco ser også på potensialet i å kjøpe inn flere deler fra land som Kina og tilbydere i Østeruropa hvor produksjonsomkonstningene er lavere enn i moderlandet.

Neste artikkel

MF-kompakte tetter gapet