Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

A-K overtar lokasjonen og ledelsen på Eiksenteret Gjøvik

A-K får dermed en styrket posisjon i mjøsregionen.

Overgang: Mats Oliver Degvold tidligere daglig leder og hovedeier i Eiksenteret Gjøvik, går til A-K maskiner.
Overgang: Mats Oliver Degvold tidligere daglig leder og hovedeier i Eiksenteret Gjøvik, går til A-K maskiner.

A-K maskiner bringer i dag nyheten om at de overtar lokaler og ledelsen hos Eiksenteret på Gjøvik. Dette er trekk i A-K sitt ønske om å styrke seg i regionen.

-Dette er et viktig geografisk område for oss, forteller Erik Grefberg, administrerende direktør i A-K maskiner.

-Området her har en stor variasjon blant kundene. Her dyrkes både korn, gras, poteter og grønnsaker. Mange driver også med husdyr, så variasjonen er stor og intensiteten høy blant bøndene i distriktet. Da er det viktig for oss å ha en tilstedeværelse tilpasset dette, fortsetter Grefberg.

Salgsregionen til det nye selskapet blir som før; Østre og Vestre toten, Nordre og Søndre land samt Gjøvik og Biri opp til Vingrom i nord.

Med eierne i ryggen

-Dette hadde ikke vært mulig om ikke Bertel O. Steen hadde tro på både A-K maskiner, produktene, distriktet og ikke minst menneskene, forteller Grefberg entusiastisk.

Grefberg påpeker at A-K er heldige ved å ha en sterk og langsiktig eier, som satser når det er nødvendig for å styrke selskapet.

-Lokalene vi nå overtar er topp moderne og har et flott, stort verksted, og ikke minst en veldig sentral beliggenhet. Oppsummert betyr dette faktisk mye for både kundene våre og oss, avslutter Grefberg.

Velkjent A-K profil

Satsingen vil bygge videre på det fundamentet som er lagt hos A-K maskiner innen salg av traktorer, redskaper, butikkvarer, reservedeler og ikke minst verkstedtjenester.

Samlet har de to selskapene Eiksenteret Gjøvik og A-K maskiner Gjøvik omsatt for omlag 150 milloner i 2019. Det jobber idag 25 personer i de to selskapene.

Mats Oliver Degvold som var som daglig leder og hovedaksjonær i Eiksenteret Gjøvik, vil fortsette på salgssiden i den nye sammenslåtte enheten.

Tor Majorsæter, som til nå har vært daglig leder hos A-K på Gjøvik, blir også daglig leder på den nye lokasjonen.

Datoen for flytting er ikke satt, men det vil skje tidligst 1 desember, og senest 1 februar 2021.

Hva som vil skje for trofaste Eik-kunder vites ikke i skrivende stund, men Traktor følger opp saken.

Neste artikkel

Amazone gikk til Eikmaskin