Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

A-K maskiner overtar Case Construction

Satser videre i anleggsbransjen.

Alle foto: Gunnar Lukerstuen / Marnstuen Media
Alle foto: Gunnar Lukerstuen / Marnstuen Media

A-K maskiner har overtatt agenturet for Case Construction i Norge og starter fra 1. juni salg og service i Sør- og Midt Norge.

– Case Construction er et sterkt merke i anleggsmaskinmarkedet, som vi gleder oss til å markedsføre, sier Gunnar Thorud, administrerende direktør i A-K maskiner.

Fra 1,8 til 80 tonn

For ganske nøyaktig to år tilbake startet A-K maskiner opp som importør og forhandler av New Holland Construction i Norge. Da bygde de opp en egen divisjon for salg og service, og det er innenfor denne divisjonen man nå også skal implementere produktspekteret fra Case Construction.

Produktspekteret består blant annet av beltegravere fra 1,8 til 80 tonn, hjulgravere og dozere, og A-K maskiner starter fra første dag med salg av hele produktprogrammet. Dedikerte selgere og servicemekanikere har allerede gjennomgått treningsprogram ledet av Case Constructions eksperter, lover A-K.

Omorganiserer

I forbindelse med overtakelsen av Case Construction vil de overføre kompaktmaskinene til New Holland til landbruksdelen av A-K, og la hele forhandlernettet på 50 salgs- og servicesteder stå for salg og service av Mini- Midi- og Compact Line.

– Dette vil frigjøre kapasitet i A-K Anleggsmaskiner til å legge fullt fokus på Case Construction og New Holland sitt tunge segment fra åtte tonn og oppover, sier Gunnar Thorud.

Annonse

A-K maskiner utvider sin satsning mot anleggsbransjen, og kan fra nå av tilby maskiner fra både Case Construction og New Holland Constrution.

Den offisielle introduksjonen av Case Construction skjedde for øvrig på A-K maskiners årlige arrangment Yellow Days, arrangert 30. mai og 1. juni på Gardermoen Motorpark. I tillegg til utstilling av en rekke maskiner, var det også mulighet for de 500 fremmøtte å prøvekjøre de nye maskinene.

Bredt produktsortiment

I det norske markedet er det brede utvalget av beltegravere som er et av A-K maskiners fortrinn, mener Henrik Schiller som er direktør for A-K anleggsmaskiner.

– Fra de minste på 1,8 tonn til de største på 80 tonn er det hele 27 forskjellige modeller. Av disse er det tre shortradius modeller henholdsvis CX 75C SR på åtte tonn, CX 145C SR på 14,5 tonn og CX 235C SR på 25,8 tonn som blir spesielt viktige i det norske markedet, sier Schiller.

Det samme mener han de hjulgående maskinene som finnes i fire modellstørrelser fra 16,5 tonn til 21,5 tonn er.

– I den konvensjonelle rekken av beltegravere blir modellen CX210C med 21,2 tonn totalvekt og stor firesylindret motor på 160 hestekrefter spesielt interessant. Utover dette består produktsortimentet også av hjullastere, skidsteer lastemaskiner, veihøvel og dozere i flere størrelser, forteller Henrik Schiller.

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin