Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

A-K blir eksklusiv forhandler av snøutstyr fra Igland og Palax

Det avsluttede Duun-samarbeidet erstattes med nye forbindelser

Salgs- og produktsjef for Igland i Nøsted&, Olaf Lindtveit (til venstre) og administrerende direktør i A-K maskiner, Erik Grefberg (til høyre), er fornøyde med at A-K nå blir eksklusiv fohandler av Iglands produktportefølje fra Nøsted&
Salgs- og produktsjef for Igland i Nøsted&, Olaf Lindtveit (til venstre) og administrerende direktør i A-K maskiner, Erik Grefberg (til høyre), er fornøyde med at A-K nå blir eksklusiv fohandler av Iglands produktportefølje fra Nøsted&

Nøsted& og A-K maskiner er allerede godt kjente gjennom samarbeidet innen handel av Trygg kjettinger og Iglands skogsvinsjer og redskap. Nå blir A-K maskiner eksklusiv samarbeidspartner for Nøsted&’s Igland-linje for snøryddingsutstyr, og dessuten for vedmaskiner fra Palax etter noen års opphold.

Igland, som er Nøsted&s merkevare innen snøprodukter, har blitt enige med A-K om distribusjon og salg i hele Norge av snøfresere, sandstrøere, samt traktorskjær.

– A-Ks organisasjon har utviklet seg veldig positivt de siste årene og vi oppfatter A-K som svært profesjonelle i et krevende marked. Da A-K tok initiativet til å samtale med oss om en eksklusive avtale om å representere oss, så ble vi veldig stolte og glade. Avtalen er nå signert og vår organisasjon er kjempemotivert for å komme i gang sammen med A-K. A-K har jo hatt en voldsom vekst på redskapssalget de siste 2-3 årene, også innen snøprodukter, så dette tror vi blir et løft for oss, sier Olav Lindtveit, salgs- og produktsjef for Igland i Nøsted&.

Erik Grefberg i A-K maskiner er også begeistret over avtalen

– A-Ks tydelige strategi er å kun ha eksklusive leverandøravtaler blant de 12 viktigste produktkategoriene våre. At vi får inn Igland og Palax eksklusivt er flott og passer utmerket inn i A-K strategi og produktprogram i fremtiden, sier han og fortsetter

Felles visjon

Igland må med rette kunne omtales som en tradisjonstung, norsk utvikler og produsent. Snøprogrammet har fått særlig stort fokus i bedriften i løpet av de siste året.

– Gjennom en innovativ produktutviklingsavdeling har Igland kommet opp med veldig solide og praktiske løsninger for brukerne. Det er også lagt stor vekt på stålkvalitet og de beste sveiseløsningene, slik at snøproduktene både holder lenge, også ved bruk til større og større traktorer. Vekt i bruk er sentralt. Et eksempel på denne innovasjonen fra Igland er snøfresløsningen Slide Flex, som er langt mer robust enn konkurrentenes og har en løsning som er mindre utsatt enn andre snøfresere. I tettbebyggelse og krappe svinger er det en klar fordel å kunne flytte hele fresen og ikke bare justere en hydraulisk kantving. Denne typen innovasjon har vi fulgt med på fra Igland og er stolte over at de satser eksklusivt på A-K, hevder Grefberg

Igland har de siste årene solgt sine snøredskaper gjennom ikke-eksklusive forhandlere. At A-K maskiner kommer inn som eksklusiv forhandler, omtales som godt nytt av begge parter.

– Vi vil arbeide for å ta ytterligere markedsandeler. Sammen starter vi opp forarbeidet for en vellykket lansering med topp leveringspresjon til vinteren allerede nå i vår, sier Lindtveit og Grefberg.

Gammel kjenning vender tilbake

Palax og A-K har dessuten funnet tilbake til hverandre etter noen års opphold. A-K vi fra nå av ta tilbake Palax vedmaskiner i programmet.

– Med Palax får vi en gjenforening vi er glade for. Vår organisasjon kjenner Palax-produktene og -menneskene godt. Dette er vedmaskiner helt i toppsjiktet og vi har solgt mange slike maskiner opp igjennom årene – faktisk helt frem til 2015. Nå setter vi i gang igjen og vi gleder oss stort over dette, avslutter Erik Grefberg.

Neste artikkel

Amazone gikk til Eikmaskin