Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

40 år med maskinsalg på Vartdal

Øye Maskin startet året med jubileumsarrangement.

– Dette gikk over all forventning. Det har vært veldig godt besøkt, uttaler en fornøyd Johnny Øye hos Øye Maskin AS.

Den nybakte driveren av det tradisjonsrike firmaet på Vartdal inviterte mandag til jubileumsfeiring.

– Jeg starta opp i romjula 1977, så det er ganske så nøyaktig 40 år siden, forteller Nils Arne Øye, grunnlegger og tidligere daglig leder av Øye Maskin AS.

Trofaste kunder

Etter sitt debutår kan Johnny se tilbake til et godt år, der omsetningen holdt seg stabil, til tross for bortfall av en tidligere viktig leverandør.

– Nå satser vi fullt på Claas som traktorleverandør, og i fjor oppnådde vi en omsetning tett på 23 millioner kroner, forteller Johnny.

Kundene kommer fra Vestnes i nord til Stryn i sør, og mange av dem kommer igjen og igjen.

– Vi har veldig mange trofaste kunder, og en som var her i kveld kjøpte den tiende traktoren av oss før jul. Som du ser har vi fortsatt en gammel Case, som vi solgte ny på 80-tallet, her inne til reparasjon nå. Kundene våre er virkelig lojale, og mange av dem har vært innom oss i dag, sier en ydmyk grunnlegger.

God service går aldri av moten

I dag har bedriften sju ansatte, hvorav to er selgere og to er mekanikere. Sammen kjører de rundt med to servicebiler, en selgerbil og en lastebil, og det er ikke reint så få mil som tilbakelegges i løpet av året.

– Det blir mange ferjeturer, det er vanskelig å bevege seg noen vei uten dem, smiler Nils Arne.

Til tross for at den største kundegruppa – bønder – reduseres i antall, blir de som er igjen stadig større, og investerer i både mer og dyrere utstyr. Utviklingen gjennom Nils Arnes 40 år i bransjen har vært enorm, og det gjelder å henge med i svingene.

– Vi må stadig bli bedre på elektronikk, og det er mye mer å sette seg inn i på en ny traktor i dag, kontra for 40 år siden. Alt var enklere og mekanisk da, men vi har fulgt utviklinga og prøver å henge med så godt vi kan. Det som til slutt teller mest for kundene er dog den oppfølgingen de får etter en handel, og det er der vi gjør en forskjell. For oss er det viktigere å være god på service, enn å ha størst mulig omsetning. De som kjøper noe av Øye Maskin, gjør det for å få god service, understreker bransjeveteranen.

Annonse

Synlige i lokalmiljøet

Solide varemerker har også vært en viktig faktor for Øye Maskin, og på jubileumsarrangementet var representanter fra både Lilleseth Kjetting, Sisu Produkter, Agro Traders, Kr. Faksvåg og den nye Claas-importøren Norwegian Agro Machinery på plass.

– Vi har solgt grasutstyret til Claas helt siden 1993, og traktorene begynte vi med i 2006, da de ble lansert i Norge. Merket har et godt ord på seg, og det har skjedd mye positiv utvikling de siste årene, så vår ambisjon er å vokse videre med Claas, sier Johnny.

Per i dag er 100 hestekrefter gjennomsnittet, men variasjonen i størrelse er stor, og kundene er alt fra melkeprodusenter og entreprenører, til kommunalmarkedet.

– Vi forsøker å være synlige og tilgjengelige for våre kunder, og gir ut flere flygeblad gjennom året – en tradisjon vi har hatt i mange år. I tillegg har vi åpent hus, slik som i dag, og i sesong kjører vi karavaner og demonstrasjoner, forteller Nils Arne.

Dette året skal de tradisjon tro være med på Strynemessa, og både der og med jevne mellomrom gjennom året kommer bedriften til å lokke med gode jubileumstilbud.

– Vi ønsker både nye og gamle kunder innom for en god handel, sier far og sønn Øye.

NB: Få med deg vår leserundersøkelse om traktorservice

Traktor har, i samarbeid med fagbladet Norsk Landbruk, gjennomført en brukerundersøkelse der du som traktoreier eller -bruker kunne si din mening om servicen på norske verksteder. Resultatene kan du lese i den rykende ferske utgaven av Traktor.

Neste artikkel

Ansatt som presisjons-spesialist