Den svenske produsenten Ivarssons i Metsjö lanserer en ny modell i MetaQ-serien. MetaQ er, ifølge produsenten, Skandinavias mestselgende traktortilhenger, basert på omsetning. På den nye MetaQ 51 har produsenten nå erstattet den tidligere parabolfjæringa med hydraulisk fjæring. Dette gir bedre kjørekomfort i høy hastighet og til en lavere pris enn tidligere. MetaQ 51 har blitt utviklet gjennom fem år, og det finnes allerede rundt 40 hengere ute i markedet.

Fleksibel konstruksjon

Den nye hengeren er bygd i høyfast stål, med en konstruksjon som skal gi lav jordpakking og lavt drivstofforbruk. Tyngdepunktet er lavere enn tidligere, som gir bedre stabilitet og trafikksikkerhet. MetaQ 51 er basert på Metsjö sitt containerbyttesystem, og kan utstyres med containere i alle MetaX-størrelser. Hengeren har lavbygd fjæring, og med et 7,3 kubikkmeter tippflak har den ei lastehøyde på bare 1,8 meter. Det gjør den egnet til lasting med mindre maskiner. Hengeren kan også utstyres med store hjul, 800/40-22,5, som sammen med egenvekta på 3,5 tonn gir lite jordpakking.

Tekniske data

Den nye MetaQ 51 kan romme 21 kubikkmeter korn, eller 14 kubikkmeter om den skal brukes som dumperhenger. Kjører du lette materialer som flis eller fôr, er kapasiteten 29 kubikkmeter. Hengeren kan også utstyres med maskinflak, og den håndterer fem meters containere. Hengeren kan justeres 35 centimeter i høyden, gjennom den hydrauliske fjæringa, og automatisk bremsekraftregulering er standard. Lastevekta kan også vises til føreren, om det ønskes. Den kan leveres med ABS-bremser og tyverisikring.

Felleskjøpet selger hengerne fra Metsjö her i Norge, og ifølge data fra Opplysningskontoret for veitrafikken ble det registrert 35 nye Metsjö-hengere her i landet i 2022. Hengermerket endte dermed på 13. plass på hengerstatistikken.

Hengermarkedet endte ned