Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

New Holland-redskaper hos A-K maskiner?

Målet til New Holland er at Kongskilde er fullt integrert hos deres forhandlere innen fem år.

På Eima ble det nye ekteskapet mellom Kongskilde og New Holland vist med flere røde redskaper på New Hollands stand. Innen fem år forventer New Holland-sjef Carlo Lambro at Kongskilde er fullt integrert i New Hollands sortiment, og tilgjengelig hos deres forhandlere rundt i Europa. (Foto: Morten Damsgaard)
På Eima ble det nye ekteskapet mellom Kongskilde og New Holland vist med flere røde redskaper på New Hollands stand. Innen fem år forventer New Holland-sjef Carlo Lambro at Kongskilde er fullt integrert i New Hollands sortiment, og tilgjengelig hos deres forhandlere rundt i Europa. (Foto: Morten Damsgaard)

På New Hollands pressemøte på Eima-utstillingen var mye fokus, naturligvis, rettet mot den nylige overtagelsen av den danske redskapsprodusenten Kongskilde.

– På kort sikt er det ingen endringer i Kongskildes forhandlernett over hele Europa. Redskapene fortsetter med å være røde, og selges igjennom samme forhandlere og importører, fortalte Carlo Lambro, president for New Holland Agriculture.

Men han la også vekt på å fortelle om det ultimate målet for New Holland:

– Vi vil være full-line, og kjøpet av Kongskilde er ett av punktene for at nå dit.

LES OGSÅ: Kongskilde får nye eiere

Carlo Lambro, president for New Holland Agriculture (Foto: Morten Damsgaard)

Full-line innen fem år

Carlo Lambro ville ikke på pressemøtet fortelle hvor lang tidshorisonten for full-line strategien er, men lettet likevel litt på sløret:

– Innen fem år forventer vi at Kongskilde er så integrert i New Holland-konsernet, at vi er klar til at samtlige europeiske New Holland-forhandlere kan gå full-line med blå og gule redskaper i produktprogrammet.

Grasutstyr, som slåmaskiner, vendere og river vil bli gule, og jordarbeidingsredskaper vil høyst sannsynlig bli blå, fortalte den italienske sjef til Maskinbladet etter pressemøtet.

Hvilken farge fullfôrvognene fra Kongskilde vil få, ville han ikke si noe om ennå.

– Det hele er så nytt at vi ikke har tatt stilling til så mange ting. På nåværende tidspunkt skal oppkjøpet først godkjennes av konkurransemyndigheter i flere land, og det forventer vi at godt kan ta en del tid, og inntil da gjør vi ikke noe ved Kongskilde-redskapene.

Sterke navn

– Vi er veldig glad for at det lykkes at overta Kongskilde, og det er ikke bare Kongskilde, men også andre sterke varemerker vi får rettighetene over, forteller Carlo Lambro og hentyder til JF, Agrolux og Överum-navnene, som nå ligger hos New Holland.

Han legger ikke skjul på at utviklingen innenfor Kongskilde-redskaper ikke vil komme til å stå stille de kommende år, og at det heller vil skje en løpende utvikling:

Annonse

– Vi vil naturligvis stadig utvikle Kongskilde, og sørge for nye produkter kommer ut i markedet, og kanskje også utvide produktprogrammet ytterligere.

Carlo Lambro forteller eksempelvis at de stadig mangler sprøyter til det europeiske markedet samt gjødselutstyr i New Hollands produktprogram.

– For at være en attraktiv og seriøs samarbeidspartner til fremtidens bedrifter over hele Europa, så er det meget viktig å være full-line. Vi vil gjerne sikre oss at bønder og maskinstasjoner trygt kan handle hos oss, og vi kan være med hele veien, uansett om det handler om korn eller grovfôr. Eksklusiviteten i ett merke hos en forhandler er viktig, da forhandleren på den måte kun skal konsentrer seg om ett merke.

Kun blått inntil videre

New Holland er eid av CNH, som også eier Case IH, og derfor kan det være nærliggende å tro at Kongskilde-produktene også dukker opp hos Case IH-forhandlere på sikt.

– Det er ikke planen på nåværende tidspunkt. Full-line-strategen er eksklusiv for New Holland, likesom eksempelvis bigballepressene og finsnittene. Om redskapene også kommer til Case IH-forhandlere er det ikke planer om, og det tror jeg heller ikke der kommer på tale, forteller Carlo Lambro.

LES OGSÅ: DLG tapte 800 millioner kroner på Kongskilde-eierskapet

Ingen endring på kort sikt

På hovedkontoret til A-K maskiner er de gjort kjent med Kongskilde-oppkjøpet, men utover det har ikke markedsdirektør Håvard Brynjulvsrud noen kommentar til framtidsutsiktene.

– Vi har fått beskjed om at det inntil videre ikke vil være noen endringer i distribusjonskanalene for Kongskilde, så for oss er det «business as usual», uttaler Brynjulvsrud til Traktor.

Per dags dato fører A-K maskiner redskaper fra Amazone og Pöttinger, i det samme sortimentet som New Holland nå får tilgang til via Kongskilde. Fra New Holland selger de traktorer, treskere og presser.

Kongskilde er på sin side representert via Akershus Traktor her i Norge, så her ligger det med andre ord an til at kortstokken vil bli stokket og delt ut på nytt.

LES OGSÅ: Dette er Akershus Traktors nye leverandører

LES OGSÅ: FK-direktør: Aldri noen hvileskjær i maskinbransjen

Neste artikkel

New Holland utsetter produksjonen