Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Harald Grønvold AS blir HCP forhandler

Skal dekke Oslo, Follo, Enebakk og Hobøl

Det seksti år gamle landbruksverkstedet Harald Grønvold AS går fra å selge Kubota og Svenningsens-produkter til å bli HCP-forhandler.
Det seksti år gamle landbruksverkstedet Harald Grønvold AS går fra å selge Kubota og Svenningsens-produkter til å bli HCP-forhandler.

–Vi fikk forespørsel på Dyrskun i fjor høst om å overta salget av HCP-merkene etter at CF Maskin gikk over til å selge Claas. Vi så på det som en mulighet til å komme inn på et marked med større og mer moderne traktorer som Deutz Fahr, Iseki, og i tillegg Zetor som utfyller samme rolle som mange av Kubota-traktorene vi solgte før, sier selger Hallvard Brevig.

Harald Grønvold AS holder til i Ski i Akershus, har sitt utspring i et landbruksverksted som ble startet av familien Grønvold for over 60 år siden, og er store på skog, hage, veivedlikehold, landbruk, park, anlegg, verktøy og servicedeler. Men som følge av alle brikkene som måtte kastes ut på ny etter at Lantmännen trakk seg ut av Norge, slutter de nå med Kubota og Lely og starter med hele produktlinjen til HCP og HCP-ringen.

–Det var i grunnen hele HCP-pakken som var attraktiv. HCP-ringen har gode produkter som vi får kjøpt direkte uten fordyrende mellomledd. Krone grasutstyr gjør at vi kommer inn på grasmarkedet, noe som vil være bra når en ser på veksten i produksjonen av rødt kjøtt og ammekufjøs i regionen, forklarer Brevig.

Å være parat døgnet rundt for gårdbrukere som kjører i stykker maskiner er ikke noe nytt for selskapet, da de allerede har døgnvakt på verkstedet som følge av at de leverer mye brøyteutstyr.

Annonse

–Vi har åtte mekanikere på verkstedet og vi er veldig glade i å si «værsågod» når folk ringer. Vi har et stort delelager for å supportere produktene vi selger. Og om vi ikke har delen på lager, så har de fleste leverandørene logistikken på plass, sier Brevig.

Verkstedet er på 1000 kvadratmeter inklusiv slangeverksted, og gitt sitt opphav som landbruksverksted er de vant til å ta på seg litt av hvert av oppdrag.

–Folk veit at vi har god kapasitet og er det krise så er det alltid andre reparasjonsoppdrag som kan la vente på seg. Ikke alle jobber haster like mye. I tillegg har vi utvidet både verkstedet og butikken, selv om vi aldri kan få nok plass, forklarer Brevig.

Neste artikkel

Hvem får Amazone?