Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Continental tilbake i manesjen

Investerer 50 millioner euro i fabrikk for landbruksdekk.

Den tyske dekkfabrikanten Continental investerer 50 millioner euro i produksjon av spesialdekk til landbruket. Det skjer blant annet ved å bygge ut produksjonskapasiteten på konsernets fabrikk i Portugal.

- Med denne investeringen gir vi et tydelig signal om at Continental nok en gang er aktivt tilstede som en produsent av premiumdekk til landbrukssektoren. I Lousado I Portugal har vi en perfekt lokasjon med godt motiverte og erfarne team, uttaler Nikolai Setzer, sjef for dekkdivisjonen i Continental-konsernet.

Målet til Continental er på sikt å kunne tilby hele 150 ulike modeller av radial- og diagonaldekk. Reintroduksjonen av merkenavnet Continental i 2017 markerer avslutningen på lisensproduksjonsavtalen med Mitas, en avtale som ble inngått i 2004. I utgangspunktet skulle sistnevnte inneha disse rettighetene fram til 2019, men som en konsekvens av at Mitas i fjor ble kjøpt opp av Trelleborg, har konkurransemyndigheter gått inn og framskyndet tilbakeføringen av produksjonsrettighetene.

I tillegg til å ombyggingen av fabrikken, som opprinnelig har produsert dekk til personbiler, investeres Continental også 2,5 millioner euro i et nytt forsknings- og utviklingssenter. Samlet vil den nye satsningen skape 125 nye arbeidsplasser, noe som uten tvil kommer godt med i et område som preges av høy arbeidsledighet.

Annonse

LES OGSÅ: Mitas avslutter samarbeidet med Continental

LES OGSÅ: Trelleborg kjøper konkurrenten Mitas

Neste artikkel

Parallellimport av Kivi-Pekka