Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

BRI Agri kjøper Globus

Satser på økt omsetning og nye produkter

Fornøyde med avtalen: Bjørn Rygg, konsernsjef BRI (fra venstre), Helge Hagen, H. Nordahl Hagen AS, og Håvard Schiager, daglig leder Globus AS. (Foto: BRI)
Fornøyde med avtalen: Bjørn Rygg, konsernsjef BRI (fra venstre), Helge Hagen, H. Nordahl Hagen AS, og Håvard Schiager, daglig leder Globus AS. (Foto: BRI)

BR Industrier fortsetter oppbyggingen i landbruksmaskinbransjen og kjøper Globus AS gjennom sitt datterselskap BRI Agri AS.

- Globus er en ledende produsent av utstyr til snø, anlegg og steinhåndtering. Vi har stor tro på norsk landbruk, bonden og solide industriarbeidsplasser. Nå skal vi sammen med ledelsen og de ansatte i Globus skape lønnsomhet og doble omsetningen i løpet av få år, sier Bjørn Rygg, konsernsjef i BRI.

Kjøper også eiendom

Veksten vil i følge Rygg skje gjennom både eksisterende kunder og produkter, samt gjennom nye produkter og markeder. Ved siden av selve driften, omfatter kjøpet av Globus både tomt og bygninger i Brumunddal. Kjøpet er en del av vår store plan for å bli den største privateide aktørene i den norske landbruksmaskinbransjen.

Globus er en 100 år gammel redskapsprodusent, som i mange år var eid av Kverneland. BRI kjøper nå Globus av firmaet H. Nordahl Hagen AS.

-For oss er det å bli en del av BRI svært positivt. Gjennom dette får vi en eier som har økonomiske muskler, og som tenker langsiktig. Dette gir oss dessuten tilgang til et forhandlernett og et nettverk som vil legge grunnlag for ny verdiskaping, sier Håvard Schiager, daglig leder i Globus. Han har per dags dato med seg 25 ansatte i virksomheten, og forteller at bedriften den senere tiden har gjort flere grep knyttet til blant annet nye produkter og forhandleravtaler.

Akershus Traktor positive

BRI skriver i en pressemelding at kjøpet av Globus blant annet vil bidra til at eksempelvis Akershus Traktor, et annet BRI Agri-selskap, får gode produkter. Selv om kjøpet gjennomføres nå, vil det ikke være store endringer i distribusjon her hjemme i inneværende sesong, skriver de videre.

Annonse

Daglig leder i Akershus Traktor, Ole Hveem, er glad for å bli en forhandler av produkter fra Globus.

- Veldig positivt å få flere norske produkter inn i sortimentet, deriblant norske snøfresere, slår Hveem fast.

LES OGSÅ: BRI Agri etablerer eget selskap for redskaper

LES OGSÅ: BRI Agri kjøper nok et Eiksenter

Neste artikkel

Akershus Traktor tar hånd om Reime