Det forteller de i en pressemelding. Den tyske maskinprodusenten leverer maskiner for jordarbeiding, og fortsatte veksten i 2022. Familieselskapet som har vært i bransjen i 243 år, satte i fjor ny rekord ved å øke salget med 25 prosent. Det endte dermed på 559 millioner Euro. Også 2023 har startet med gode ordrebøker for selskapet.

-Vi var nok en gang i stand til å både salget og resultatet, til tross for problemer med globale utfordringer i forsyningskjedene og økt inflasjonsrate fortalte Partner Nicola Lemken og administrerende direktør Anthony van der Ley når de presenterte salgstallene.

van der Ley fortalte videre at ordreinngangen hadde overgått forventningene, og selv om 2022 hadde bestått av en rekke utfordringer, så var mange bønder i stand til å utnytte de høye prisene på varene sine til å investere i moderne landbruksteknologi.

Viktig eksport

Lemken forteller videre i pressemeldingen at de henter 80 prosent av salget sitt ved eksport, og mener det er potensiale for videre vekst. Nye produkter som Lemken Karat 10 kultivator og nye ploger har også drevet opp etterspørselen etter selskapets produkter.

Lemken ble etablert allerede i 1780 og har fabrikker i Tyskland og Alpen. Produsenten lager omlag 15 000 maskiner årlig. I Norge er det Norwegian Agro Machinery AS som importerer og selger utstyr fra Lemken.