Krone oppdaterer lessevognene sine foran årets Agritechnica- messe. De største vognene kommer i ZX-serien, som har kapasiteter på 43-56 kubikkmeter. De litt mindre RX-vognene har et lastevolum på 33-40 kubikkmeter.

Kuttesystemet Optigrass kommer i to versjoner, en med 40 kniver som gir en teoretisk kuttelengde på 37 millimeter, og en med 54 blader som skal gi 28 millimeter kuttelengde. Spesielt i vått for skal sistnevnte gi fordeler. Knivkassetten heves og senkes hydraulisk, og sikrer god tilgang om systemet skulle tette seg. Hele knivkassetten kan også trekkes ut på venstre side for å bytte kniver, som operatøren gjør uten å trenge verktøy.

Pickupen på begge vognseriene har en bredde på 2,12 meter , og hydraulisk drift gjør at hastigheten på tindene enkelt kan justeres. Dermed kan belastningen på selve kutteaggregatet kontrolleres og holdes konstant. Systemet Powerload gjør at vogna hele tiden måler belastningen på gulvet, og holder kontroll på fyllenivået. Data overføres til sjåføren via terminalen sånn at han har god kontroll. Ulike terminalalternativer finnes, fra DS100-varianten til mer avanserte ISOBUS-skjermer av typene CCI 800 og 1200 med henholdsvis 8 tommers og 12 tommers skjerm.

Stor men komfortabel

Vognene kan leveres med ulike oppsett for aksler og dekk, og kunden kan velge mellom toakslet eller treakslet versjon. Hydraulisk trykkompansering er tilgjengelig og gir bedre vektoverføring i ugreit terreng og bakker. Ulike dekkalternativer er tilgjengelig, med diameter helt opp til 30,5 tommer. Vogna kommer med avfjæret drag, og elektronisk tvangsstyring av akslingene kan også leveres.