Hengeren er for eksempel tiltenkt brukt sammen med minilastere, som er populære også i Norge. Mange av disse når rett og slett ikke opp og over kanten når det skal lastes på henger, og det er bakgrunnen for at Krampe nå har lansert Krampe SK 460L, med en lastehøyde på bare 1,85 meter.

Krampe Fahrzeugbau GmbH i Tyskland produserer typegodkjente landbruks- og entreprenørhengere. Selv om produktsortimentet er bredt, kan de også tilpasse hengerne etter kundenes ønsker. Det var bakgrunnen for at en Krampe-forhandler fra Danmark, overbeviste fabrikkens mann i Norden om at det var nødvendig å bygge en av de mindre entreprenørhengerne i en lav versjon. Da ville det bli enklere å rekke opp med minilastere, minigravere og lignende, for eksempel hos anleggsgartnere, på byggeplasser, i kommuner og selvsagt også i landbruket. Resultatet er den toakslede Krampe SK460L, som har 6,3 kubikkmeters kasse og en totalvekt på 22 tonn. Lastehøyden holdes på 1,85 meter, mot 2,35 meter på standardversjonen.

– Jeg tror forhandleren har gjort en bra observasjon. Stort sett kan de fleste minigravere og kompaktlastere løfte over kanten i denne, så det er mange kunder som bør få stor glede av denne hengeren, sier Kenneth Brönner, som er salgssjef for Krampe i Nord-Europa.

Krampe SK-serien har også flat bunn, som gjør at den egner seg til transport av mindre entreprenørmaskiner. Hengeren er typegodkjent for en hastighet på 40 kilometer i timen og kommer med fjæret drag og chassis.