Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dette er årets råeste innhøstingsvideo

Sjekk hvem som gikk seirende ut av konkurransen.

Topp fire: Juryen er meget imponert over nivået blant bidragene til Årets innhøstingsvideo, og klarte knapt å velge vinneren blant videoene fra Eirik Feragen (oppe til venstre), Øystein Moen (oppe til høyre), Erlend Moberget (nede til venstre) og Petter Mjølnerød (nede til høyre). Hvem av de som til slutt trakk det lengste strået leser du lenger ned i denne artikkelen.
Topp fire: Juryen er meget imponert over nivået blant bidragene til Årets innhøstingsvideo, og klarte knapt å velge vinneren blant videoene fra Eirik Feragen (oppe til venstre), Øystein Moen (oppe til høyre), Erlend Moberget (nede til venstre) og Petter Mjølnerød (nede til høyre). Hvem av de som til slutt trakk det lengste strået leser du lenger ned i denne artikkelen.

Nivået på høstens innsendte landbruksvideoer er imponerende høy, så da juryen satte seg ned for å kåre Årets innhøstingsvideo var det langt fra noen enkel jobb. Av de ni innsendte bidragene – fra sju ulike fylker – er samtlige videoer som viser innhøsting av korn. Den ene skiller seg riktignok ganske mye ut, for mais er til tross for at planta er i kornfamilien, ganske så sjelden her til lands.

Det er dog ikke denne videoen juryen satte opp på en topp-fire-liste, for å forsøke å komme nærmere en vinner. Der havnet det nemlig én video fra Buskerud, én fra Hedmark og to fra Østfold. Regissørene har etternavnene Feragen, Moen, Mjølnerød og Moberget/Reinfjord, og vi ønsker å gi dem alle en skikkelig klapp på skulderen for sine praktfulle videoer. Her er juryen, som består av Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag, Fredrik Bye, daglig leder i Ravnfilm og Espen Syljuåsen, journalist i Traktor, sine kommentarer:

New Holland-treskere i alle aldre

Eirik Feragen har laget en fin og variert film, med god klipping og rikt bildeutvalg. Han har lagt til passende musikk, og klarer gjennom videoen å vise landbrukets utviklingsreise – fra sjåføren som står og tresker med en gammel Clayson, til en splitter ny New Holland med kvinnelig sjåfør. NB: Eirik Feragen lagde Årets brøytevideo 2016 – se den her:

Tysk kapasitetsmaskin på smaalenske åkre

Erlend Moberget har vært fast bidragsyter til Traktors videokåringer, og etter at han fikk med seg Sindre Reinfjord på laget har duoen fininnstilt produksjonen ytterligere. Bidraget til Årets innhøstingsvideo er som vanlig av høy kvalitet, med en god historieoppbygging, veldig godt og variert bildeutvalg og bra klipping. I den tøffe filmen blir vi også kjent med personene inni maskinene, det liker vi godt!

Gult gull høstes i Halden

Petter Mjølnerød har laget mange gromme landbruksvideoer, og bidraget fra årets innhøsting er intet unntak. På hjemgården Molkesrød får vi bli med både han og resten av familien inn i traktorene og treskeren, opp i lufta og inn i tippesjakta. Som du skjønner er bildeutvalget rikt og variert, bildene er stødige og rekkefølgen på dem gir en god historie. Som i Moberget og Reinfjords film blir vi også introdusert for arbeidskara, ikke bare arbeidsmaskinene.

Trofast 80-talls MF tjenestegjør i Løten

Gåsehud. Det er følelsen enkelte av oss fikk da videoen fra Øystein Moen snurra i gang på skjermen. Musikken, bildene og kroppsspråket – slik Markus Bratlie har redigert og satt sammen dette imponerer oss. Historiefortellingen er særdeles god, vi starter med å lukke opp dørene til redskapsskjulet og avslutter med å si farvel til en full kornhenger. Som en så fint sa det: Her mangler bare hånda som stryker kornet, som i «Gladiator».

Når juryen likevel må velge en av disse fire knallgode videoene, har dommen falt på følgende:

Petter Mjølnerøds «Gult gull høstes i Halden».

Vi gratulerer så mye! Premier er som tidligere i konkurransen, et POP@Work hørselvern med DAB-radio, et gavekort på 300 kroner i Norges Bondelags nettbutikk og en Traktor-caps. Samme caps får også de andre som har sendt inn bidrag.

Nå ser vi fram til å runde av årets kåring med selve hovedkåringen – Årets landbruksvideo 2016 - der vinneren blant annet får en Cat S60 smarttelefon. Fristen for å delta her er 1. november. Les konkurranseregler og mer om kåringa her.

Årets våronnvideo 2016

En hyllest til Østfold-landbruket (Marcus Gram-Hvidsten)

Våronn-o-rama (Erlend Moberget og Sindre Reinfjord)

Våronn på Snåsa (Bernt Ola Engum)

Full våronndrift i Spydeberg (Halvard D. Unnerud)

Våronn på Brennbakk gård (Eirik-André Brennbakk)

Skitkjøring i Ryfylke (Halvard Bøe)

Våronn med 80-tallsikon (Erik Sverre Gjestvang Hagen)

Annonse

Johan (7) er lidenskapelig opptatt av gårdsdrifta (Johan Brennbakk)

John Deere-bonanza i Østfold (Petter Mjølnerød)

Årets slåttonvideo 2016

Førsteslått i Troms (Kjetil Henriksen)

Fôrhausting på Stord (Sigfred Stangeland)

God gammel Jaguar snitter gras på Nordmøre (Lars Settemsdal)

Slåttonn på Sømna med unik John Deere (Joakim Nyrud Arnes)

Deutz-Fahr går i ett med øko-eng (Jørgen Hjelmsøy)

Snitter tårnsiloen full i Eidsberg (Erlend Moberget)

Slåttonn med Traktorgutta i Sør-Troms (Johnsen og Sandberg)

Claas regjerer innhøstinga i Nord-Trøndelag (Skaftnesmo og Dekkerhus)

Svartrøyk i plansiloen (Knut Gorseth)

Blå trekkdyr foran Tornado-er i Skjåk (Tåsten Nordal)

Årets innhøstingsvideo

Trøndelags største tresker jafser i seg mål etter mål (Ola Eikli)

Seks bønder viser tresker-evolusjon i Østfold (Marcus Gram-Hvidsten)

New Holland-treskere i alle aldre (Eirik Feragen)

Tid for innhøsting på Jarlsberg Hovedgård (Louise Samnøy)

Tysk kapasitetsmaskin på smaalenske åkre (Moberget og Reinfjord)

Gult gull høstes i Halden (Petter Mjølnerød)

Trofast 80-talls MF tjenestegjør i Løten (Øyvind Moen)

Bakketreskere i aksjon på Hadeland (Jon Christen Bjone)

Maishausting i Randaberg (Trond Vistnes)

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin