Mars er historie, og status viser en nedgang på 46 traktorer sammenlignet med mars 2022. For året sett under ett, er det registrert 632 traktorer totalt, mot 701 samme periode i fjor. Med årets tre første måneder tilbakelagt, kan man kanskje hevde at noen trender begynner vise seg.

John Deere dro det lengste strået i mars, med 49 registreringer. i Samme periode i fjor leverte Felleskjøpet 71 gulgrønne arbeidshjorter, så nedgangen er betydelig. 6120M var merkets mest populære modell med med 15 leveringer, nest mest populær var 6R185 med 12 leveranser. Markedsandelen i mars ble småpene 24,05 prosent

Valtra havnet på andreplass, med 48 registreringer i mars. Det var en liten nedgang fra samme måned i fjor, da det ble registrert 52 nye Valtra i Norge. Valtra N175 er fortsatt den mest populære modellen med 19 registreringer. Fem eksemplarer av modellen Q305 har også fått norske skilter i mars.

Fendt og Massey Ferguson havner på delt tredjeplass i mars med 32 traktorer hver. Den mest populære røde er som vanlig 5S.145, for Fendt sin del er heter den mest populære modellen i mars 516 Vario

Summerer vi markedsandelen til de to store, ser man at 161 av 204 traktorer i mars ble importert av enten Felleskjøpet eller Eikmaskin. Det utgjør nesten 79 prosent markedsandel.

Claas og Deutz Fahr sloss om å ta plassene rett under pallen, og begge leverer eksakt like mange i mars, 10 eksemplarer hver. Claas går tilbake med 1 eksemplar i mars, Deutz-Fahr med to sammenlignet med 2022. For året ligger de også ganske javnt an, 34 Claas og 32 Deutz-Fahr har fått nye skilter så langt i år.

New Holland leverer sju traktorer, som isolert sett er 4 flere enn samme måned i fjor. Totalt for året er fallet brutalt, 19 traktorer levert er en nedgang på 14 eksemplarer sammenlignet med fjoråret.. Case IH fikk skilter på fem nye traktorer, som er eksakt samme tall som mars i 2022, men også her er fallet brutalt. Så langt er det levert sju nye røde CNHi traktorer, en nedgang på 17 enheter målt mot samme periode i fjor.

Kubota har faktisk ikke levert en eneste landbrukstraktor i mars. Den eneste leveransen de får inn i statistikken er en RTV X1110 som er et UTV-kjøretøy som registreres som traktor. I Samme periode i fjor leverte Kubota 10 traktorer.

Ellers ser vi at det er registrert et enslig eksemplar av en Belarus i mars, en 920.

Justering av visning

Fra og med januar 2023 har vi gjort litt endringer på vår statistikkframstilling. Tallene er de samme som før, og kommer fra Statens vegvesen sitt datasystem Autosys. De er bearbeidet av OFV-Opplysningsrådet for veitrafikken som produserer tall og fakta om veier og kjøretøy i Norge, for å egne seg til vårt formål.

Målet vårt med endringen er å gjøre opplysningene enda mer lesbare, uavhengig av om du vil lese Traktor.no på pc, nettbrett eller mobil. Ved å bruke nye verktøy til selve visualiseringen, gir vi leseren flere muligheter til å se stoffet fra sin synsvinkel