Registreringsstatistikken for august viser at det ble satt skilter på 218 traktorer mot 199 samme måned i fjor. Dermed hentes nye andeler av fallet i registreringer vi har sett tidligere i år inn. Så langt i år er det satt skilter på 1736 nye traktorer her i landet, mot 1813 nye i samme periode i fjor. Nedgangen på 77 traktorer viser at totalet for året vil bli ganske likt som i fjor, forutsatt at trenden holder seg.

Valtra leverte flest i juli-nedgangen i registreringer har flatet ut.

John Deere fester grepet, leverte flest også i juni.
John Deere satte skilter på 51 nye traktorer i august, det var en økning på 19 enheter sammenlignet mot august i fjor. Summert gjennom året har det blitt satt skilter på 424 nye John Deere, to opp og i praksis uforandret fra i fjor.
Valtra er det eneste merket som kniver med John Deere om å bli markedsleder. Det ble satt skilter på 43 nye Valtra i august, og hittil i år har 393 nye Valtra fått norske skilter. Seinhøsten pleier være en sterk periode for Valtra-teamet.
Massey Ferguson satte skilter på 42 nye traktorer i august, en færre enn konsernsøskenet Valtra. Nedgangen i MF-registreringene så langt i år er 47 traktorer, nok til å merkes, 393 er så langt registrert i år, mot 425 i fjor.
.
Fendt klarer med 29 registreringer å sikre seg fjerdeplass i august. Veksten for merket er formidabel, det er registrert hele 72 flere Fendt-traktorer i år enn samme periode i fjor. Totalantallet er 277 traktorer, det betyr at de så langt i år er om lag like store som Massey Ferguson.
Femteplassen går til Claas med 19 registreringer. Hittil i år er det satt skilter på eksakt 100 nye Claas i Norge, 11 flere enn samme periode i fjor.
Det ble satt skilter på fem nye Deutz-Fahr i august. Dermed ser det ut som om framgangen merket har hatt, bremser litt opp. Likevel - en økning på 20 traktorer totalt, fra 54 etter åtte måneder i fjor, til 74 samme periode i fjor, er svært bra, og akkurat det HCP vil ha.
John Deere sikret seg april – nedgangen i registreringer fortsetter
John Deere trakk det lengste strået i mars- nedgang så langt i år.
Krise for de rød-blå
For de røde og blå merkene fra CNHi merkene blir registreringstallene bare værre og værre. Fire blå New Holland og 2 røde Case IH fikk skilter i august. Grovt sett kan man si at 1 av 2 kunder av merket har forsvunnet på et år, i fjor var det totalt levert 127 røde og blå CNHi traktorer på denne tida, i år er tallet 61. Merkene har dermed en markedsandel på 3,4 prosent, samlet. Snart blir det klart om dommen fra dommen i Vestfold Tingrett blir anket.
A-K maskiner sine eiere tilkjent over 200 millioner i erstatning.
Vil Kubota vokse?
Selv om tallene ikke reflekterer det helt enda, er Kubota på offensiven. Seks traktorer ble registrert i august, fire bedre enn august i fjor. Selv om året samlet sett har et etterslep, tyder ting på en framgang. Kubota er en betydelig global aktør, målt i omsetning er de like store som CNHi og større enn Agco. Traktor er kjent med at merket har hatt store logistikk- og leveringsutfordringer, men dette er i ferd med å snu. Introduksjonen av Kubota sitt rundballeutstyr i Norge viser at produsentens representant Nellemann Machinery As ikke har tenkt å gi opp med det første.
Kubota presser seg inn på det norske markedet.
God inntjening med høye priser
Generelt er folk i bransjen vi snakker med veldig usikre på hvordan salget og dermed også leveringene vil utvikle seg framover. Mange mener salget er bedre enn de hadde fryktet. Økte priser, rentekostnader, og generelt trang økonomi påvirker mange brukere. Samtidig stiller oppdragsgivere for eksempel innen snørydding og vedlikehold krav om siste teknologi på avgassrensing. Det er med å holde nysalget oppe.
Samtidig har leveringstiden endret seg, fra en tid da det var svært lang leveringstid fra de fleste leverandører, til at maskiner ofte kan hentes fra velfylte lager enten hos produsenten, importøren eller forhandleren. At produsentene tjener svært godt, er det ingen som helst tvil om. Får vi se utflating av priser og økt bruk av rabatter framover?

Agco sikret resultatet (tittel i bladet)

Også John Deere øker profitten (i bladet)
Justering av visning
Fra og med januar 2023 har vi gjort litt endringer på vår statistikkframstilling. Tallene er de samme som før, og kommer fra Statens vegvesen sitt datasystem Autosys. De er bearbeidet av Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV), som produserer tall og fakta om veier og kjøretøy i Norge, for å egne seg til vårt formål.
Målet vårt med endringa er å gjøre opplysningene enda mer lesbare, uavhengig av om du vil lese dem Traktor.no på PC, nettbrett eller mobil. Ved å bruke nye verktøy til selve visualiseringa, gir vi leseren flere muligheter til å se stoffet fra sin synsvinkel.