HCP Norge, som fra før importerer blant annet Krone og MultiOne, og ikke minst traktormerkene Deutz-Fahr, Iseki og Zetor, får nå ansvaret for Bogballe i Norge. Det forteller de i en felles pressemelding. Tidligere ble Bogballe solgt av Norwegian Agro, men de tok over Rauch, etter at Eikmaskin sikret seg Amazone, i forbindelse med konkursen i A-K maskiner.

Bogballe og Bredal går sammen, men fortsetter som selvstendige merker.

Begge virksomheter har ifølge pressemeldinga skandinavisk bakgrunn og har ingen tradisjon for å opprette kortsiktige samarbeid. Selskapene investerer dermed i et langsiktig samarbeid.

Produkter med høy kvalitet

– Vi i HCP ser på Bogballe sine produkter som referanseprodukter, som nyter stor anerkjennelse for både god kvalitet, mekanisk funksjonalitet og som et resultat av kontinuerlig utviklingsarbeid. Vi er derfor også fornøyde og stolte over å kunne representere Bogballe i Norge. Utover at kvaliteten er meget høy, er produktleveransen svært god i øyeblikket, med økonomiske insentiver som tilgodeser en god og presis gjødselspredning, forteller administrerende direktør i HCP Norge, Lars Wear.

Produktnyheter underveis

– Vi har allerede besøkt fabrikken i Danmark og hatt en del planleggingsmøter rundt samarbeidet. Her har vi blant annet fått se en ny og mindre spredertype, som er utviklet nettopp med hensyn til presisjonsjordbruk. Denne er svært godt egnet til å matche de behovene den norske bonden har, når det gjelder størrelse og ikke minst med de presisjonsløsninger Bogballe har, via sin egen GPS-løsning, som enten kan kjøres via et nettbrett eller via traktorens ISOBUS. Den ser vi fram til å introdusere i Norge mot slutten av året. I tillegg vil vi kjøre kurs og opplæring, slik at vi blir klare til å støtte Bogballe sine produkter gjennom våre 28 forhandlere og servicepunkter over hele landet. Samarbeidet trer i kraft 1. mai i år, avslutter Lars Wear i pressemeldinga.

Amazone gikk til Eikmaskin