New Holland skriver i en pressemelding at Ålgård Landbrukssenter blir ny norsk importør av anleggsmaskiner fra New Holland.

New Holland opplyser at Ålgård vil selge og støtte seks ulike serier av hva selskapet definerer som "lett anleggsutstyr for landbruket". I denne kategorien finner vi blant annet gravemaskiner opp til 8 tonn, hjullastere opp til 20 tonn, traktorgravere og mer kompakte spesialmaskiner av typen skid steer.

– Bønder bruker i økende grad lette annleggsmaskiner i det daglige arbeidet på gårder, enten det er for å fylle blandevogner med fôr til storfe, eller komprimere ensilage eller stable rundballer, sier Egide Vandevelde, direktør for New Holland i Norden og Baltikum.

Han forteller at New Holland i lang tid søkt etter en norsk importør av disse maskinene og at han tror de har funnet en partner med nødvendig entusiasme og kunnskap i Ålgård Landbrukssenter.

- De er godt posisjonert innenfor den norske landbrukssektoren, som er hovedfokus for det lette anleggsutstyret, sier Vandevelde . Avtalen gjelder allerede fra inneværende måned og ifølge pressemeldingen skal Ålgård Landbrukssenter, utvikle sitt service- og distribusjonsnettverk for å dekke opp avtalen.

John Inge og Anniken Ørgreid, som eier Ålgård Landbrukssenter har lang erfaring med New Holland-produkter etter å ha vært forhandler siden 1997. I sommer sa de imidlertid opp samarbeidet med AK Maskiner og fra nyåret står de på egne ben.

– Vi kjenner både merkevaren, produktene og kvaliteten de tilbyr og er veldig glad for den den anerkjennelsen CNH Industrial har vist ved å utnevne oss til eneimportør i Norge for disse maskinene. De passer godt inn i produktporteføljen vår og kompletterer oss både på traktorer og redskaper, forteller Anniken Ørgreid.

Ørgreid røper også ovenfor traktor.no at de har flere spennende planer fremover, og at resultatene så langt i 2020 har vært bra.