Saken er oppdatert

Agri Maskiner AS forteller i en pressemelding at de har valgt å avslutte alt samarbeid og forretninger de hadde med Helgeland Maskinteknikk AS med umiddelbar virkning. Jon Kenneth Killingland forteller videre at at Agri Maskiner AS blir importør og forhandler for Perwolf og Stallkamp i hele Norge.

-Etter bruddet mellom Agri Maskiner AS og Helgeland Maskinteknikk har Perwolf og Stallkamp valgt å satse videre på oss i fremtiden forteller Killingland.

Brand gjødselmiksere vil utgå fra sortimentet til Agri Maskiner, mens Rimach vil fortsette som før med alt salg gjennom Agri Maskiner AS. Rimach leverer blant annet gjødselgreip, utstyr for uttak av plansilo, og ulike halmrivere og halmblåsere for strøing.

Perwolf er mest kjent for slangesprederutstyr, mens Stallkamp er en tysk produsent av blant annet gjødselseparatorer.

Helgeland Maskinteknikk AS svarer:

Espen Hestvik Johansen som er daglig leder i bedriften forteller i en epost at de har hatt et samarbeid med Perwolf i flere år hvor Perwolf ikke har greid å levere tilfredsstillende.

-Vi har flere kunder som har ventet på utstyr og supplering av reservedeler i flere år. Vi har derfor valgt å avslutte samarbeidet med Perwolf grunnet manglende oppfølging av ettermarkedet forteller Johansen.

Han forteller at Agri Maskiner AS som var Helgeland Maskinteknikk sin forhandler av Perwolf, altså nå overtar både import og salg. Johansen forteller også at salget av Stallkamp fra Helgeland Maskinteknikk vil fortsette som før i tillegg til de andre maskinene bedriften leverer.