Kverneland har i årevis hatt et omfattende samarbeid med Felleskjøpet. Felleskjøpet selger de fleste av redskapene til Kverneland, men ikke pressene.

– Vi har et fantastisk samarbeid med Felleskjøpet. De ble i 2020 kåret til «Importer of the year» av fabrikkene våre. Felleskjøpet finnes over hele landet og har selgere og serviceteknikere som er utdannet og kurset hos oss. De har god, teknisk kompetanse, sier Tor Skår, når vi er på omvisning inne i en av de store hallene på Ravenna-fabrikken i Italia, der det produseres presser.

– Fungerer bra

Egner ikke disse pressene seg i Norge, siden de ikke selges her?

– Pressene våre er ennå ikke testet i Norge, men de er testet i Sverige og der fungerer de veldig bra.

Hvorfor vil ikke Felleskjøpet selge pressene deres?

– Det har en historisk bakgrunn. Vi hadde tidligere en egen fabrikk som produserte presser i Nederland. Den gangen solgte Felleskjøpet pressene våre. Men da Kverneland fikk store, økonomiske problemer, solgte vi denne fabrikken. Da forsvant også pressene ut av sortimentet vårt, og Felleskjøpet sto da uten presser, forklarer Tor Skår.

Rundballepresser

Da Kverneland fikk økonomien på rett kjøl, kjøpte Kverneland Ravenna-fabrikken i Italia, som produserer presser.

– Vi har en eksklusivitetsavtale med Felleskjøpet på landbruksutstyr fra Kverneland-merkevaren i Norge. Denne fungerer fantastisk godt, sier Skår.

Han viser samtidig til at Felleskjøpet i dag er eneimportør av pressene til John Deere i Norge.

Hva med å selge deres presser gjennom Kubota-forhandlerne i Norge, merket som Kubota-presser?

– Det blir ikke opp til meg å bestemme. Tiden vil vise om vi kommer dit, svarer Tor Skår.