Det danske landbruksmediet Agri Tech Media kan fortelle at Moni Worldwide som importerer de lysegrønne traktorene til Danmark, nå også skal importere traktorene fra Lauingen til Sverige. Selskapet har også en del av importen til Ukraina. Oppturen selskapet har hatt med traktormerket i Danmark, har vekket oppsikt i bransjen, fra en markedsandel på rundt to prosent ved inngangen til 2022, til en markedsandel på over fem prosent ved utgangen av året. Selskapet tok over importansvaret i 2022.

Deutz-Fahr starter på topp

Deutz-Fahr øker kraftig i Danmark

Direktør Henrik Hansen i Moni Worldwide forteller at mye av det de mener har vært årsaken til veksten traktormerket har hatt i Danmark, også vil være retningsgivende for oppbyggingen av salgsorganisasjonen i Sverige. Stikkord her er, ifølge Hansen, en liten organisasjon med få mennesker og lave kostnader. Kombinert med effektive innkjøps- og håndteringsrutiner, gir dette konkurransedyktige priser ut til kundene.

Moni Worldwide tar over etter Söderberg & Haak, som har hatt importen av de lysegrønne traktorene til Sverige siden 2016. Før Söderberg & Haak var det Rosenqvist Maskin AB som importerte Deutz-Fahr til Sverige.

På spørsmål om hva Henrik Hansen tenker om fortsettelsen, har han følgende å si:

– Det vil jo nesten være dumt å ikke se på markedet i Norge og Finland også, når vi først er i gang, slik at vi kan bli en nordisk aktør.

Hva dette vil ha av konsekvenser for Deutz-Fahr-importen til Norge, er uklart, men Traktor og Landbruk på Voll startet nylig med egen import av Deutz-Fahr.

Lars Wear, som er direktør hos HCP i Norge, har følgende svar på Traktor.no sine spørsmål rundt importen til Norge:

– Vi er ikke bekymret i HCP. Vi har en langsiktig kontrakt med SDF (SAME Deutz-Fahr) og et veldig godt samarbeid. Vi er godt informert om prosessen i Sverige, som for øvrig ikke er helt ferdig.

Starter parallellimport

Har liten betydning for HCP

Deutz-Fahr får ny importør i Danmark